Chirurg de la Spitalul Județean Craiova, reținut pentru 4 infracțiuni de ucidere din culpă medicală

Chirurg de la Spitalul Județean Craiova, reținut pentru 4 infracțiuni de ucidere din culpă medicală
Foto: Pixabay

Un bărbat de 46 de ani, chirurg la Spitalul Județean Craiova, este acuzat de patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale, și a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, potrivit Agerpres.

Un chirurg de la Spitalul Județean Craiova a fost reținut pentru 4 infracțiuni de ucidere din culpă medicală

Acuzațiile se referă la moartea a doi bărbați, cu vârste de 76 și 77 de ani, și două femei, de 64 și 66 de ani.

„Ieri, 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenţii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbaţi de 76 şi 77 de ani, din Craiova şi Pleniţa, respectiv două femei, de 64 şi 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, spune IPJ Dolj.

Chirurgul a fost reținut și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru luarea unei măsuri preventive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`