Tensiuni între Slovenia și Croația din cauza imigranților: "Ridicăm gard anti-imigranți dacă securitatea cetățenilor noștri nu va fi garantată"

Tensiuni între Slovenia și Croația din cauza imigranților: "Ridicăm gard anti-imigranți dacă securitatea cetățenilor noștri nu va fi garantată"
Foto: ziare.com

Tensiuni între Slovenia și Croația din cauza imigranților. După ce Ungaria și-a închis granițele pentru pune capăt valului de imigranți din Orientul Mijlociu, cele două țări au devenit noua rută în drumul acestor oameni spre Occident.

În aceste condiții, Croația a lăsat mii de imigranți să treacă granițele lor spre Vest. Slovenii se revoltă și cer guvernului de la Zagreb să oprească afluxul necontrolat de migranţi, amenințând că altfel va recurge la măsuri excepţionale, inclusiv ridicarea unui gard anti-imigranți.

Ministrul sloven de Externe, Karl Erjavec,  a precizat că, dacă se va ajunge la ridicarea unui astfel de gard de-a lungul celor 670 de kilometri ai frontierei croato-slovene, acest obstacol va trebui să fie supravegheat de poliţie şi poate chiar şi de armată.

‘Măsurile Sloveniei vor depinde de respectarea acordurilor de la Bruxelles. Slovenia trebuie să găsească soluţii pentru a garanta securitatea cetăţenilor noştri şi securitatea migranţilor’, a declarat ministrul sloven de externe, citat de Agerpres.

Croația spune că acordul de Bruxelles nu este respectat nici de celelalte țări, explicând că imigranții ajung la ei în țară și că nu este posibil să îi păstreze pe toți.

În taberele de refugiaţi din Slovenia se află în prezent circa 14.500 de migranţi, iar în cursul zilei de luni 8.500 de persoane au intrat în această ţară, de unde doresc să-şi continue călătoria către vestul Europei.

De când Ungaria şi-a închis graniţa cu Croaţia, pe 17 octombrie, în Slovenia au pătruns circa 86.000 de migranţi.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`