Iulian Cristache (FNAP), despre campaniile de conștientizare anunțate de ministrul Educației pentru școli: „Știm cu toții că avem nevoie, dar cu cine să le facem? Nu există personalul necesar” (VIDEO)

Iulian Cristache (FNAP), despre campaniile de conștientizare anunțate de ministrul Educației pentru școli: „Știm cu toții că avem nevoie, dar cu cine să le facem? Nu există personalul necesar” (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a comentat anunțul făcut de ministrul Educației privind elaborarea unui plan de prevenție pentru școli și a reclamat că „nu există personalul necesar” pentru astfel de campanii de conștientizare. „Știm cu toții că avem nevoie de campanii de informare, dar cu cine să le facem?”, a afirmat Cristache, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Iulian Cristache (FNAP), pe B1 TV, despre problemele din școli

Întrebat dacă este suficient să înceapă o campanie de conștientizare sau ar fi necesare și măsuri mai concrete, Iulian Cristache a spus: „Sunt multe de spus aici, pentru că de obicei noi doar vorbim, și nu facem. Acesta este primul lucru pe care trebuie să îl facem, trebuie să trecem la pasul următor, acela în care trebuie să facem. Știm cu toții ceea ce trebuie să facem, știm cu toții că avem nevoie de campanii de informare, dar cu cine să le facem? Pentru că nu există personalul necesar, fie că vorbim de consilieri, fie că vorbim de reprezentanți din instituțiile Ministerului de Interne care pot avea rol important de prevenție și ar trebui să intre în școală”.

„Am mai spus-o, de exemplu, dacă fac referire la Departamentul de Siguranță Școlară din Ministerul de Interne, dacă fac referire la ANA, Agenția Națională Antidrog, pentru că tot vorbim în ultimele zile de consumul de substanțe interzise, cu cine, stimată doamnă, să se facă? Pentru că sunt câte 2, 3, 4 angajați la nivel de județ din aceste agenții”, a adăugat președintele FNAP.

„Eu vreau să avem o atitudine echilibrată, și nu doar să arătăm unii spre ceilalți. Este adevărat că trebuie să aducem disciplina în școală, rigoarea în școală, dar pentru acest lucru este nevoie nu doar de familie, pentru că așa este, cei 7 ani de acasă, așa cum spunem cu toții, pleacă prima dată de la familie, dar asta nu înseamnă că școala nu trebuie să contribuie și să aibă o acțiune complementară cu ceea ce se întâmplă la nivelul familiei. Copilul poate să fie bine educat în familie, dar modul cum el interacționează, plecând de acasă, și ceea ce se întâmplă în școală poate să denatureze tot ceea ce muncește familia, și invers”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`