Mirela Vaida este o adevărată iubitoare de tradiții și datini românești, motiv pentru care sărbătorile sunt celebrate în familia vedetei exact cum se făcea pe timpuri. Mai mult, aceasta prepară de fiecare dată toate bucatele specifice, iar Paștele nu face o excepție, scrie spectacola.ro.
Prezentatoarea TV dezvăluie o rețetă specială de pască pentru masa festivă de Paște, pe care a învățat-o de la mama ei. Vedeta prepară o pască în două culori, altfel decât cea clasică, după cum spune chiar ea, potrivit unica.ro.
Spre deosebire de varianta clasică, pasca bicoloră a Mirelei Vaida iese în evidență nu numai prin aspectul deosebit, dar și printr-un plus de aromă, potrivit sursei citate.
„La pască nu am același aluat ca și la cozonac, este făcut cu unt, cu făină. Este un pic altfel rețeta de pască, pentru că nu este chiar o pască. Mama o face mai mult ca un fel de prăjitură, cu brânză foarte multă și stafide, dar sub formă de pască. Pasca la noi nu este ca o pâine, e mai mult ca o prăjitură. Are blatul acela de prăjitură bună, de asta este o altfel de pască, puțin ieșită din comun, dar e foarte, foarte bună, una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat și copiii mei sunt înnebuniți după pasca făcută după rețeta mamei mele, rețeta bunicilor.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare “Cel mai important element este mixerul. Orice ingredient adăugat trebuie amestecat cu mixerul” – a precizat mama Mirelei Vaida, înainte de a se apuca de prepararea prăjiturii, scrie unica.ro.
Urmează prepararea umpluturii. Se mixează brânză cu untul, până la obţinerea unei compoziţii fine. Se adaugă zahăr după ochi. Se amestecă totul. Se adaugă două gălbenuşuri şi se omogenizează. Se adaugă trei linguri de amidon alimentar, pentru a lega brânză. Se bat albuşurile şi se adaugă şi ele. Iar mai apoi esenţa de vanilie. Iar la urmă, stafidele. Dacă ni se pare că umplutura este prea moale, se mai pune o lingură de amidon alimentar.
Se unge cu unt o tavă rotundă de copt. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. Se toarnă jumătate din compoziţia de blat în tavă, apoi toată compoziţia de umplutură și, deasupra, restul de blat. Se bagă în cuptor, la foc moderat, timp de 50 de minute. Pasca este gata când trece testul scobitorii. Poftă bună!