În ultimul timp, gospodinele nu își mai bată capul și cu prepararea cozonacului și aleg să îl cumpere. Dar, cei care apelează la această variantă trebuie să știe că prețul unui cozonac a crescut în comparație cu anul trecut.
Meniul a fost făcut, lista de cumpărături este gata, iar oamenii deja cutreieră magazinele în căutarea tuturor ingredientelor.
De pe masa de Paște nu poate lipsi cozonacul, iar cei care aleg să îl cumpere, nu să îl prepare, trebuie să scoată din buzunar bani frumoși.
Spre exemplu, un cozonac moldovenesc cu nuci cacao și rahat se vinde acum în Piața Obor cu 85 de lei/kg. Acesta este prețul de bază și crește în funcție de dimensiunile și ingredientele cozonacului.
Cei care își doresc un cozonac ceva mai special, glazurat în ciocolată, trebuie să mai scoată din buzunar încă 30 de lei, cel puțin. Prețul unui cozonac glazurat începe de la 110 lei.
Prețul unui cozonac, preparat după rețeta bunicii lui chef Cătălin Scărlătescu, ajunge să coste acum 95 de lei (un cozonac de 900 de grame).