”Liberalii și Iohannis profită de moartea cuiva”. Ponta: Gorghiu, Blaga și Predoiu i-au făcut curte lui Oprea, iar acum el a devenit inamicul public numărul 1. E un mod oribil de a face politică

”Liberalii și Iohannis profită de moartea cuiva”. Ponta: Gorghiu, Blaga și Predoiu i-au făcut curte lui Oprea, iar acum el a devenit inamicul public numărul 1. E un mod oribil de a face politică

Reacția publică față de tragedia polițistului care și-a pierdut viața săptămâna trecută „e mai mult decât legitimă”, dar atitudinea președintelui Iohannis și a liberalilor arată un mod oribil de a face politică, a susținut Victor Ponta, potrivit Agerpres. Acesta a reamintit faptul că liberalii au insistat de mai multe ori pe lângă Oprea pentru a trăda guvernul din care face parte, iar acum, brusc, a devenit ”inamicul public numărul 1”.

„Cum vi s-ar părea dacă l-aș chema mâine la mine pe domnul Dan Mihalache și i-aș cere să-și dea demisia? (…) Probabil că domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis și domnul Oprea domnului Iohannis: „Vă mulțumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!”, a declarat Victor Ponta pentru România TV.

Acesta a mai susținut că reacția publicului față de accidentul în urma căruia a murit un polițist  „e mai mult decât legitimă”, dar că nu este anormal ca liberalii și Iohannis să profite de pe urma „unui necaz”.

„Consider anormal faptul că de la o tragedie — un caz care e cercetat de procuror, o indignare legitimă, o supărare legitimă a unor oameni — ajungem la ceea ce se întâmplă de fapt în mod constant și anume: cei de la PNL și chiar domnul Iohannis când apare un necaz profită de moartea cuiva. (…) Pe de o parte, tragedia, supărarea și cercetarea de către organele statului sunt normale și legitime; pe de altă parte, acest obicei al celor de la PNL de a politiza orice necaz, orice tragedie ca să mai obțină un mic avantaj politic mi se pare reprobabil”, a mai declarat Ponta.

El a legat cererea de demisie de faptul că Oprea a refuzat să-i sprijine pe liberali în demersul lor de schimbare a Guvernului.

„Chiar și domnul Iohannis personal și doamna Gorghiu și domnul Blaga și domnul Predoiu i-au făcut o curte teribilă domnului Oprea, în sens metaforic, evident. L-au chemat foarte des, au mers la birou la Interne să trădeze Guvernul și să voteze cu ei. Dacă domnul Oprea — cum eu știam că va fi — a spus: „Sunt un om serios, nu mă ocup cu trădări” (…) deodată a devenit inamicul public numărul 1 din punct de vedere politic. Asta mi se pare un mod de a face politică oribil. Să speculezi tragedia și necazul cuiva ca să te răzbuni politic pe cineva care n-a vrut să trădeze e un lucru anormal. Cred că președintele, domnul Iohannis, vrea să profite de orice ocazie, chiar și de moartea unui tânăr ca să-și pună guvernul domniei sale. Ceea ce mie mi se pare de un cinism extraordinar”, a mai susținut premierul.

Întrebat dacă Oprea își va da demisia, Ponta a răspuns: ”Nu, pentru că nu se simte vinovat și pentru că este o anchetă în curs care va stabili exact ceea ce s-a întâmplat și cine este vinovat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`