Două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și SUA au cetățenie română, potrivit MAE

Două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și SUA au cetățenie română, potrivit MAE
Sursa foto: Captură video / YouTube / CBCNews

Trupurile neînsuflețite a opt persoane au fost recuperate joi, 30 martie, la granița dintre Canada și SUA. Acestea făceau parte din două familii de origine română și indiană și ar fi încercat să treacă ilegal în SUA.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și SUA au cetățenie română.

Două dintre persoanele decedate în Canada au cetățenie română

În urma ultimelor date comunicate de autoritățile din Canada prin intermediul Ambasadei României la Ottawa și Consulatului General al României la Montreal, care au continuat monitorizarea evoluțiilor incidentului soldat cu decesul mai multe persoane din localitatea Ambasadei României la Ottawa și Consulatului General al României la Montreal, se confirmă că două dintre persoanele decedate au cetățenie română.

Având în vedere ancheta cazului, care este încă în desfășurare, nu pot fi oferite mai multe informații, potrivit autorităților canadiene.

Ambasada României la Ottawa și Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autoritățile locale canadiene, cât și cu rudele celor decedați cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor.

„Iniţial au fost găsite şase persoane – cinci adulţi şi un minor, iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite două persoane – un adult şi un minor (…). Cei doi minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora.

A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz”, a transmis ministerul român.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`