Ilie Sîrbu, audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae

Ilie Sîrbu, audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae
Foto: B1 TV

Ilie Sîrbu a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar în care este anchetat omul de afaceri Ioan Niculae, informează B1 TV.

El a precizat că va da informații în acest dosar după ce audierea va avea loc și că nu s-a făcut nicio intervenție la Ministerul Economiei privind subvenții la îngrășăminte chimice, așa cum dorea afaceristul Ioan Niculae.

În acest dosar, procurorii DNA au făcut în ultima perioadă mai multe percheziții la domiciliul lui Ioan Niculae și la firmele lui, de unde au fost ridicate documente.

În acest caz, prejudiciul este estimat la aproximativ două milioane de euro. Este vorba despre fapte de evaziune fiscală, comise între anii 2008-2009.

Ioan Niculae este acuzat că ar fi intervenit la funcționari publici și la înalți demitari pentru a se da o ordonanță de urgență pentru obținerea de subvenții pentru îngrășăminte.

Tot luni, în același dosar au fost audiați la DNA și fostul ministru Adriean Videanu și fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Constantin Stafie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`