Cutremur de magnitudinea 8,9 în Japonia: Tsunami de aproape zece metri înălţime

Cutremur de magnitudinea 8,9 în Japonia: Tsunami de aproape zece metri înălţime
Un seism puternic cu magnitudinea de 8,9 s-a produs vineri dimineaţa, în Japonia, la ora locală 5:46. Cutremurul a avut epicentrul în apropierea coastei de est a Japoniei, la adâncimea de 30 de kilometri, la 97...

Un seism puternic cu magnitudinea de 8,9 s-a produs vineri dimineaţa, în Japonia, la ora locală 5:46.

Cutremurul a avut epicentrul în apropierea coastei de est a Japoniei, la adâncimea de 30 de kilometri, la 97 de Kilometri est de localitatea Ishinomaki şi 90 de kilometri sud-est de oraşul Kesennuma. Cel puţin 13 replici au avut loc, la intervale de 10 minute, după prima mişcare tectonică. Două valuri tsunami cu înalţimi între patru şi şase metri au lovit coasta de nord a Japoniei, inundând toată regiunea.

Citește și: Cutremure puternice în Asia, în apropierea perigeului lunar. Ce urmează?

Seismul a fost resimţit şi la 380 de kilometri distanţă, în Tokio, unde s-a produs un tsunami de patru metri, care a produs incendii în unele clădiri, iar zeci de maşini au fost luate de apă. Mii de victime au fost deja raportate, vorbindu-se şi de decese. De asemenea, pagubele materiale sunt considerabile.

Vezi AICI bilanţul cutremurului devastator din Japonia

Japonia, devastată de cutremur

Alertă de tsunami în Pacific. SUA, Rusia și Australia, printre țările vizate.

Autorităţile au emis alertă de tsunami pentru Japonia şi pentru Rusia, fiind aşteptate valuri de până la nouă, zece metri.

Japonia a închis cinci centrale nucleare din cauza seismului.

 
Tsunami pe coasta de est a Japoniei

Acest cutremur vine la doar două zile dupa un alt seism violent, petrecut în urmă cu două zile în Japonia, care a înregistrat magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, produs în largul coastelor de nord-est.

România: 21 de seisme pe lună în 2011. Vezi ce spune profesorul Mărmureanu

Cutremur puternic în Japonia

Urmăriți B1TV.ro și pe
`