Un avion a aterizat de urgență, după ce o cobră s-a strecurat în cabina de pilotaj: „Creierul meu nu a înregistrat ce se întâmplă”

Un avion a aterizat de urgență, după ce o cobră s-a strecurat în cabina de pilotaj: „Creierul meu nu a înregistrat ce se întâmplă”
Sursa foto: Freepik

O cobră a fost descoperită în cabina de pilotaj a unui avion, motiv pentru care aeronava a aterizat de urgență.

Avionul se afla în zbor și a aterizat de urgență pe un aeroport din Africa de Sud. Pilotul Rudolph Erasmus a trăit momente șocante când a observat un pasager în plus în avion.

O cobră a forțat aterizarea de urgență a unui avion

„Ca să fiu sincer, este ca și cum creierul meu nu a înregistrat ce se întâmplă. A fost un moment de […] uimire”, a spus Rudolph Erasmus, pilotul avionului, pentru BBC. Acesta a adăugat că a crezut că senzația de frig de pe spate era sticla lui de apă.

„Am simțit o senzație rece și ceva care îmi ridica în sus cămașa”, a spus el, crezând nu a închis sticla de apă bine și că a început să picure pe haine.

„În timp ce m-am întors la stânga și m-am uitat în jos, am văzut cobra […] retrăgându-și capul pe spate sub scaun”.

Rudolph Erasmus a reușit să își păstreze calmul, aterizând de urgență în orașul Welkom. În acea aeronavă mai erau patru persoane care au fost anunțate despre incident.

„I-am informat pe pasageri: ascultați, șarpele se află în interiorul aeronavei, este sub scaunul meu, așa că haideți să încercăm să coborâm la sol cât mai repede posibil. Se auzea și un ac căzând, cred că toată lumea a încremenit pentru o clipă sau două”, a mai spus pilotul, potrivit sursei citate.

Mușcătura unei cobre este letală și poate ucide un om în doar 30 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:59 - Diana Stoica (USR), despre întrebarea pe care PSD vrea să o propună la referendumul lui Nicușor Dan: E absurd. Nu e nevoie de un referendum, ca să știi că ai o mare problemă cu drogurile în România (VIDEO)
15:54 - Elon Musk, în conflict deschis cu vicepreședinta Comisiei Europene. Cum a descris-o pe Vera Jourova, care îl numise „promotorul răului”
15:52 - Bernadette Szocs, victorie la dublu, la Campionatul European Individual. Ovidiu Ionescu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Eliza Samara mai participa la campionat
15:42 - Din disperare că nu mai găsesc soldați, brigăzile armatei ucrainene realizează reclame care transmit că înrolarea este „sexy”: „Vino alături de noi și femeile te vor iubi”
15:32 - Daniel Fenechiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: PSD a declarat că îl susține, dar trebuie să și demonstreze. PNL crede că este binevenit (VIDEO)
15:22 - De ce a refuzat, de fapt, Oana Roman să participe la Asia Express: “Le-am spus foarte clar”
15:17 - Inundațiile majore din sud-estul Franței provoacă pagube semnificative și întreruperi de curent
15:09 - Regele Charles, în vizită în Australia, prima călătorie de lungă durată după ce a fost diagnosticat cu cancer. În urmă cu opt luni părea de neconceput
15:03 - Cum a prezis The Terminator, filmul lui James Cameron, fricile cu privire la AI, acum 40 de ani
14:59 - Prima reacție a NATO, după ce o țintă aeriană de mici dimensiuni ar fi intrat în spațiul aerian al României. Mark Rutte a lăudat autoritățile române pentru reacția avută