Prefectul de Botoșani, în contextul Codului roșu: Avem blocate 21 de drumuri județene și 5 tronsoane de drum național. La 5-10 minute, pe unde treceau utilajele, viscolul așeza din nou un strat mare de zăpadă (VIDEO)

Prefectul de Botoșani, în contextul Codului roșu: Avem blocate 21 de drumuri județene și 5 tronsoane de drum național. La 5-10 minute, pe unde treceau utilajele, viscolul așeza din nou un strat mare de zăpadă (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

În județul Botoșani există 21 de drumuri județene și cinci tronsoane de drum național blocate din cauza condițiilor meteo, a declarat prefectul de Botoșani, Sorin Cornilă, miercuri seară, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Prefectul Sorin Cornilă, pe B1 TV, în contextul Codului roșu de viscol din Botoșani și Iași

Întrebat care este situația din județul Botoșani, prefectul a spus: „Viscolul ne-a pus, de fapt, astăzi, probleme. Utilajele Direcției Județene de Drumuri și Poduri și cele ale Secției Drumuri Naționale au intervenit pe parcursul întregii zile pentru a debloca mașini care au rămas (blocate, n.r.) pe raza acestor drumuri (…). În momentul de față, avem blocate 21 de drumuri județene și cinci tronsoane de drum național”.

„În altă ordine de idei, noi am luat decizia, în CJSU, astăzi, să suspendăm cursurile din sistemul de învățământ pentru ziua de mâine ca să nu avem probleme în trafic, pentru că se anunță și mâine o zi destul de grea din punctul acesta de vedere”, a adăugat Sorin Cornilă.

Întrebat dacă drumurile sunt blocate și din cauza lipsei de utilaje, așa cum se întâmplă în Iași, prefectul județului Botoșani a răspuns: „Secția Drumuri Naționale are prelungit contractul cu companii pentru utilaje, contract valabil până la 15 aprilie. Utilajele Secției Drumuri Naționale au intervenit. Într-adevăr, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, contractul lor s-a încheiat la 31 martie, dar au intervenit cu utilajele pe care le au în dotare proprie și cu alte utilaje luate de la cei cu care au avut contractele care s-au încheiat până la 31 martie, urmând ca ulterior să își rezolve ei partea financiară pentru aceste utilaje”.

„S-a intervenit, numai că problema cea mai mare a fost viscolul. La 5-10 minute, pe unde treceau aceste utilaje, inclusiv autofreza, lama, viscolul așeza din nou un strat destul de mare de zăpadă”, a continuat el.

Întrebat dacă au existat probleme majore din cauza vremii, Sorin Cornilă a precizat: „Au existat mașini, grupuri de turiști am avut dinspre Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costești blocați, am avut grupuri de elevi blocați. Am încercat să deblocăm toate situațiile acestea. În momentul de față, nu avem niciuna mai, zic eu, gravă în atenția noastră”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`