OMS, avertizări în privința înmulțirii țânțarilor care transmit boli virale în Europa

OMS, avertizări în privința înmulțirii țânțarilor care transmit boli virale în Europa
Sursa foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că țânțarii din specia Aedes, care transmit boli virale precum febra Dengue, Zika sau febra Chikunguna, se fac prezenți tot mai mult în partea de sud a Europei.

Țânțarii din specia Aedes transmit boli virale în partea de sud a Europei

Din cauza schimbărilor climatice și creșterii temperaturilor în sudul Europei și în Conul sudic al Americii de Sud, țânțarii s-au reprodus mai ușor, potrivit unui responsabil al OMS în domeniul bolilor tropicale.

Creșterea numărului de cazuri de febră Dengue și febră Chikunguna, care a fost observată în ultimele luni ale anului trecut și în primele luni ale anului 2023 în unele țări sud-americane, ar putea reprezenta un avertisment pentru țările din sudul Europei, precum Spania, Franța, Italia, Grecia sau Croația.

Țânțarii reușesc să se înmulțească tot mai mult din cauza temperaturilor în țările europene în lunile de primăvară și vară, potrivit antena3.ro.

Insectele din specia Aedes pot înțepa oamenii și în timpul zilei. Aceștia pot ataca mai multe persoane în aceeași zi, fiind favorizată apariția unor focare de infectare, potrivit experților OMS.

Pentru niciuna dintre cele trei boli virale pe care le pot transmite țânțarii nu există vaccin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)