Daniel Apostol (ASF), detalii despre HG privind plafonarea prețurilor RCA: „Această variantă este rezultatul discuțiilor pe care le-am purtat cu toate părțile implicate” (VIDEO)

Daniel Apostol (ASF), detalii despre HG privind plafonarea prețurilor RCA: „Această variantă este rezultatul discuțiilor pe care le-am purtat cu toate părțile implicate” (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Hotărârea de Guvern privind plafonarea prețurilor RCA este rezultatul discuțiilor purtate de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu toate părțile implicate, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Daniel Apostol (ASF), detalii pe B1 TV despre HG privind plafonarea prețurilor RCA

Reprezentantul ASF a prezentat detalii din actul normativ adoptat de Guvern în ședința de miercuri.

„Actul normativ la care faceți referire prevede stabilirea, pentru o perioadă de șase luni, a tarifelor de primă praticate de către asiguratori pentru contractele RCA, adică răspunderea civilă obligatorie, la nivelul tarifelor de primă proprii calculate și practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023”, a precizat Daniel Apostol.

„Totodată, același act normativ, Hotărârea de Guvern, prevede și limitarea comisioanelor de distribuție la maximum 8% din prima netă, tarifele de primă maxime și procedura de acordare a despăgubirilor urmând să se aplice clauzelor contractelor care vor fi încheiate de la data intrării vigoare a acestei hotărâri”, a continuat oficialul.

„Încă o precizare din această hotărâre de Guvern, tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa bonus-malus de referință, adică B0. Hotărârea de Guvern de astăzi vine și cu următoarea precizare – în funcție de istoricul de daună al fiecărui asigurat, asiguratorii, firmele care oferă RCA, vor aplica clasa de bonus-malus în care se încadrează acesta, iar clasa de bonus-malus va influența prima de asigurare și, în momentul în care se îndreaptă un asigurat către Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, conform procedurii de alocare a asiguraților cu risc ridicat”, a adăugat el.

Întrebat de ce a fost aleasă data de 28 februarie 2023 și a cui a fost propunerea, purtătorul de cuvânt al ASF a spus: „Au fost mai multe variante luate în discuție. Această variantă, care a fost înaintată în dezbaterea Guvernului și a fost aprobată ca Hotărâre de Guvern, este rezultatul discuțiilor pe care le-am purtat cu toate părțile implicate, cu asiguratorii, cu intermediarii, cu celelalte instituții avizatoare (…). A fost propunerea venită de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe baza discuțiilor purtate, cum spuneam, cu reprezentanții părților interesate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)