Ieșire nervoasă în Parlament. Predoiu, laude pentru coaliția cu PSD, critici pentru USR: „O să rămâneți înfășurați în cabluri. Peste ani, ce va rămâne nu sunt trotinetele şi boxele, ci legile adoptate de această coaliţie!” (VIDEO)

Ieșire nervoasă în Parlament. Predoiu, laude pentru coaliția cu PSD, critici pentru USR: „O să rămâneți înfășurați în cabluri. Peste ani, ce va rămâne nu sunt trotinetele şi boxele, ci legile adoptate de această coaliţie!” (VIDEO)
Cătălin Predoiu (PNL), ministrul Justiției. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Predoiu (PNL), ministrul Justiției, a avut o ieșire nervoasă la adresa USR, în ședința Camerei Deputaților în care au fost votate noi modificări la Codurile Penale. El a acuzat USR că n-a făcut nimic cât a fost la guvernare și a lăudat coaliția cu PSD și UDMR pentru că rezolvă problemele sistemului judiciar.

UPDATE: Replica din partea USR a venit de la deputatul Stelian Ion, fost ministru al Justiției. Detalii AICI.

Predoiu (PNL) critică USR și laudă coaliția cu PSD

„Aceste proiecte au stat în mâna dvs, dragi colegi din Opoziţie, 12 luni aproximativ (USR a fost la guvernare 8 luni – n.r.). Ele nu au fost adoptate, aţi stat şi v-aţi uitat la ele şi apoi au fost preluate de coaliţia PSD – PNL – UDMR.
Ce să înţelegem noi? Că e bine ca dvs, care staţi, vorbiţi şi nu faceţi nimic, sau e bine ca noi, care vorbim, uneori ne contrazicem, dar votăm şi lăsăm ceva în Monitorul Oficial?.

Peste ani, ce va rămâne nu sunt declaraţiile, trotinetele, cablurile şi boxele dvs, ci legile adoptate de această coaliţie! Această coaliţie a votat desfiinţarea SIIJ, că aţi fost incapabili să o faceţi, Legile Justiţiei – 12 luni v-aţi uitat la ele ca pisica în calendar, incapabili să le treceţi – legea privind avertizorii de integritate, legea privind consolidarea ANABI, ca să recuperăm produsele infracţiunii despre care dvs vorbiţi şi nu faceţi nimic, iar acum, în fine, Codurile Penale”, a declarat Predoiu, de la tribuna Parlamentului.

El a acuzat apoi USR de lipsă de „bun simț politic”: „Deci noi suntem de vină că adoptăm şapte legi pentru consolidarea justiţiei şi voi, care nu faceţi nimic, trebuie să ne daţi lecţii. Cred că şi lipsa bun simţ politic şi de altă natură are o limită. Aveţi o limită şi în critică, şi în jigniri, şi în aberaţii. Nu faceţi decât să vorbiţi şi să vă înfăşuraţi în cabluri în care o să rămâneţi în istorie fără să lăsaţi nimic în urmă. Măcar această coaliţie a făcut ce voi nu aţi făcut un an de zile”.

Cum au trecut modificările la Codurile Penale

Amintim că, miercuri, Camera Deputaților, for decizional, a votat noi modificări la Codurile Penale.

După mai multe voturi contradictorii pe circuitul legislativ, unele chiar la doar câteva zeci de minute distanță, parlamentarii coaliției au votat ca pragul la abuzul în serviciu să fie eliminat, deși Curtea Constituțională a solicitat un astfel de prag, iar interceptările realizate de serviciile secrete pe mandate de siguranță să poată fi folosite ca probe și în cazul infracțiunilor de corupție.

„Ce ați făcut zilele acestea e de noaptea minții și ar trebui să vă întrebați dacă sunteți sănătoși la cap. Ați susținut pragul de 250.000 de lei (pentru abuzul în serviciu) și acum ați votat fără prag… Îl faceți pe Florin iordache să pară un ministru cu coloană vertebrală”, a constatat Cătălin Drulă, președintele USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`