Au beneficiat de pensie specială de la statul român, iar acum, cu banii încasaţi lunar, vor să-şi mute copilul în Olanda: „Pensia militară ne-ar acoperi integral chiria și utilitățile” / Reacție: „Mă scoate din minți că vorbiți fără rușine că sunteți tineri pensionari la 45 de ani!”

Au beneficiat de pensie specială de la statul român, iar acum, cu banii încasaţi lunar, vor să-şi mute copilul în Olanda: Pensia militară ne-ar acoperi integral chiria și utilitățile / Reacție: Mă scoate din minți că vorbiți fără rușine că sunteți tineri pensionari la 45 de ani!
Sursa Foto: Pixabay

Circulă pe rețelele de socializare o captură cu un mesaj al unei mămici care descrie situația cuplului din care face parte, specificând că este vorba despre doi tineri pensionari MAI care vor să se stabilească în Olanda și care are nevoie de sfaturi pentru a se putea descurca mai bine în țara cu pricina, în condițiile în care pensiile de militari le-ar acoperi chiria și utilitățile.

În Olanda trebuie să mai munciți încă 22-23 de ani să ieșiți la pensie. Nu vă mustră conștiința că încasați niște bani nemeritați?

„Bună seara tuturor… vă solicit ajutor cu niște sfaturi despre mutarea în Olanda. Suntem tineri rezerviști (pensionari MAI) în România și vrem să ne creștem fetița de aproape 5 ani în Olanda. Pe lângă pensia militară care ne-ar acoperi integral chiria și utilitățile, eu mă mai ocup și cu hand-made-urile.

Adică am un atelier de poșete din piele lucrate manual, bijuterii din piele și alte articole de artizanat din reciclabile. Mă gândesc să fac un atelier de creație pentru copii acolo. Cât de greu mi-ar fi? Aș găsi chirie ușor dacă nu sunt angajat la ei? Aș avea șanse să mă angajez sau să lucrez pe cont propriu?

Menționez că de profesie sunt psiholog „pe apărare națională” iar soțul fost scafandru militar. Mulțumesc!”

Femeia scrie că nu banii pentru chirie și utilități sunt problema care ar sta în calea emigrării cuplului, cu pensiile de la statul român se descurcă și în Olanda, dar ar dori să câștige din diverse obiecte hand-made mai mulți bani, pentru a-și crește fetița în vârstă de 5 ani, în cele mai bune condiții.

sursă foto: Facebook

Nu este specificată vârsta celor doi însă cei care au văzut mesajul încearcă să o ghicească în funcție de vârsta pe care o are copilul celor doi. Majoritatea au ajuns la concluzia că tinerii pensionari MAI ar putea avea vârsta undeva la 42-43 de ani.

Subiectul pensiilor speciale în care sunt cuprinse și cele ale militarilor inflamează opinia publică de ani de zile

Cei care au văzut mesajul s-au enervat peste măsură, în condițiile în care subiectul pensiilor speciale în care sunt cuprinse și cele ale militarilor inflamează opinia publică de ani de zile. Iar autoarea mesajului spune că a fost psiholog pe apărare națională iar soțul ei este fost scafandru militar.

Pe grupul de Facebook pe care a apărut postarea, unii oameni au încercat chiar să o sfătuiască pe femeie să nu se mute în Olanda căci s-ar putea ca banii, chiar dacă vin din pensii speciale, să nu le fie de ajuns nici măcar pentru chirie.

Spre exemplu, unul dintre comentatori spune că, pentru a se muta în chirie în Olanda, cei doi trebuie să demonstreze că au un venit de 2.5 x chiria (minim) iar un apartament cu 2 dormitoare nemobilat costă undeva la 1.300-1.500 de Euro.

Alții, s-au enervat și i-au scris: „Văd că toată lumea e drăguță și dornică să ofere informații. Pe mine mă intrigă și mă scoate din minți faptul că vorbiți cu atâta degajare și fără rușine că sunteți tineri pensionari la 45 de ani.

În Olanda trebuie să mai munciți încă 22-23 de ani să ieșiți la pensie. Nu vă mustră conștiința că încasați niște bani nemeritați? O să spuneți că așa este legea în România! Dar în favoarea cui sunt făcute legile?”

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de reformă a pensiilor speciale. Proiectul inițiat de Guvernul României vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, jalon inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Printre amendamentele adoptate și miercuri, aduse marți în comisii, se regăsesc: impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%, pentru pensiile fără contributivite suportate din bugetul de stat care depășesc un anumit nivel, interdicție la cumulul mai multor pensii speciale și faptul că nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate.

Unii consideră că o pensie de 4.000 de lei este o pensie de subzistență

În timpul dezbaterilor, încercând să-i ia apărarea premierului Nicolae Ciucă, senatorul PNL, Virgil Guran, a spus: ”La MApN, pensia medie de 4000 de lei, de subzistență”. Însă, pentru tot restul populației din România, pensia medie ”nespecială” este de 2000 lei. Această pensie medie a fost primită de 4,6 milioane de pensionari, în februarie 2023.

De altfel, chiar și pensia unui veteran de război a fost, tot în luna februarie, de 3.776 de lei, adică mai mică decât pensia medie de la MApN de acum, conform datelor oficiale ale Ministerului Muncii.

Cea mai mare pensie medie „specială” o au foştii aviatori civili, de 9.177 de lei, conform Ziarul Financiar, care citează surse CNPAS. După aceştia sunt magistraţii, cu peste 8.500 de lei. Undeva mai jos sunt pensionarii din Ministerul de Interne şi din cel al Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)