Ion Ţiriac vrea să construiască sute de apartamente pe un teren de peste 2 hectare, cumpărat acum 20 de ani

Ion Ţiriac vrea să construiască sute de apartamente pe un teren de peste 2 hectare, cumpărat acum 20 de ani

Omul de afaceri Ion Țiriac intenționează să se apuce de construit pe fosta platformă Lemexim din Brașov, la aproape 20 de ani de la cumpărarea terenului.

Cum se va numi ansamblul rezidențial pe care Ion Țiriac vrea să construiască sute de apartamente

Ion Țiriac a venit în fața Comisiei Tehnice de Amenajare a Teriroriului și Urbanism cu documentația de arhitectură pentru proiectul „Construire ansamblu de clădiri, funcțiuni comerciale, prestări servicii, locuire colectivă, dotări complementare, anexe tehnice, parcaje, amenajări interioare, organizare de șantier, realizare accese, etapizat”.

Inițial, miliardarul plănuia să construiască un mall pe terenul cumpărat

Proiectul va fi realizat pe terenul de circa 2,5 hectare al fostei fabrici Lemexim a omului de afaceri Ioan Neculaie, cel care cumpăra cât mai mult din fostele fabrici și uzine din Braşov.

Terenul a fost cumpărat în 2007 de la fostul patron al lui FC Brașov, Ioan Niculae, pentru 8,1 milioane de euro. Înainte de criza imobiliară din 2008, Ion Țiriac, alături de grupul spaniol Riofisa, planificase investiții de 150 de milioane de euro în realizarea unui mall și a unui cartier rezidențial, însă planurile inițiale au fost abandonate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`