DNA a descins la UMF Iaşi în scandalul studenţilor străini: Rectorul Dragoş Pieptu a demisionat

DNA a descins la UMF Iaşi în scandalul studenţilor străini: Rectorul Dragoş Pieptu a demisionat
Foto: Ziarul de Iași

DNA a ajuns joi dimineață la UMF Iaşi. Se fac cercetări în urma scandalului privind înmatricularea unor studenţi străini, în baza sesizării făcute de Ministerul Educației, scrie Ziarul de Iași.

Miercuri, rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia după o întâlnire avută la sediul instituţiei de învăţământ superior cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu. Într-o declaraţie comună de presă, aceştia au specificat că s-au identificat grave disfuncţionalităţi la nivel administrativ în ceea ce priveşte procedura de înmatriculare a studenţilor străini, fiind identificate chiar fraude în ceea ce priveşte felul în care s-a calculat punctajul pentru admiterea acestor studenţi.

”Este vorba de o fraudă la nivelul personalului administrativ al UMF Iaşi, care a făcut o fraudă cu dosarele de înregistrare a studenţilor străini, cu punctajele. Nu sunt implicaţi membri din personalul didactic. Vor fi sesizate, dacă nu s-au autosesizat deja, şi organele de urmărire penală”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În data de 20 octombrie, Simona Mariana Ioan, Ambasadoarea României în Maroc, a fost convocată la Ministerul marocan de Externe pentru a explica de ce a fost retrasă o listă oficială cu 45 de studenți marocani, înscriși la Facultatea de Medicină Iași în primul an.

Cei 45 de studenţi marocani figurau iniţial ca înscrişi în primul an la Facultatea de medicină din Iaşi, dar numele lor au fost ulterior şterse, fără nicio explicaţie. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`