Fostul președinte al Republicii Moldova s-a ales cu un nou dosar penal. Cum a încercat Igor Dodon să ajungă în România

Fostul președinte al Republicii Moldova s-a ales cu un nou dosar penal. Cum a încercat Igor Dodon să ajungă în România
Sursa Foto: Hepta.ro

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, s-a ales cu încă un dosar penal.

După victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale, fostul oficial pro-rus a devenit irelevant din punct de vedere politic.

Dodon, soția acestuia și un medic de familie, trimiși în judecată

Procuratura Anticorupție a trimis în instanță dosarul penal în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, sunt acuzați de „confecţionarea, deţinerea şi folosirea de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi”.

Se pare că acesta a obținut un certificat medical fals pentru a convinge instanța să le permită să vină în România, în ciuda interdicției de a părăsi țara, notează presa din Republica Moldova.

Conform procurorilor, Igor Dodon a obținut un certificat în care au fost menționate date false, potrivit cărora copilul acestuia ar avea probleme de sănătate, pentru care necesită controale de specialitate și chiar tratament medical.

Dodon a prezentat instanței documentul fals și a solicitat permisiunea de a deplasa în România pentru a-și trata copilul după infectarea cu COVID.

Potrivit legii, aceste fapte sunt pedepsite cu amendă cuprinsă între 27.500 și 47.500 de lei moldovenești, muncă în folosul comunității, între 180 – 240 de ore sau cu închisoare de până la cinci ani de zile.

Ex-președintele Republicii Moldova a primit acceptul de a părăsi teritoriul țării în luna ianaurie, însă s-a răzgândit și nu a mai plecat.

Politicianul are interdicție de a părăsi țara pentru că mai are un dosar penal, pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, informează DW.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`