Universitățile din România își măresc taxele. Studenții vor plăti și cu 1.500 de lei mai mult

Universitățile din România își măresc taxele. Studenții vor plăti și cu 1.500 de lei mai mult

Tinerii care vor fi pe locurile cu taxă vor trebui plătească taxe de școlarizare care pot ajunge la câteva mii de lei. Dacă unele facultăți vor majora tariful doar cu 300 de lei pe an, la altele taxele pot crește și cu 1500 de lei. 

Cresc taxele substanțial la Universitățile din România

Majoritatea tinerilor preferă meargă la o facultate de stat pentru a reduce considerabil costurile. Cu toate acestea, cei care nu reușesc și ajung în privat, trebuie să fie pregătiți să scoată din buzunare o sumă considerabilă de bani în fiecare an.

Vorbim despre costuri care pornesc de la cel puţin 2.500 sau 3.000 de lei pe an şi pot ajunge până la cel puţin 8.000 de lei pe an, pentru Facultatea de Medicină sau Facultatea de Medicină Dentară.

În cazul Facultății de Medicină, costul pentru un an de studii diferă în funcţie de mai multe detalii, dar de cele mai multe ori porneşte de la un minim de 8.000 de lei și poate să ajungă la 15.000 de lei, notează click.ro.

De asemenea, unele unităţi de învăţământ din țară vor se concentreze inclusiv pe studii exclusiv în limba engleză, ceea ce poate costa mii de euro pentru un an de studiu. 

Se pare că un an de studii la Facultatea de Drept costă mai puţin decât un an de studii la Facultatea de Medicină. În cele mai multe dintre cazuri vorbim de costuri cu 50% mai mici.

Tinerii pot beneficia de o reducere semnificativă dacă se înscriu la două facultăți în același timp, ceea ce poate reduce costurile cu câteva mii de lei. Cu toate acestea, mulți dintre ei sunt nevoiți lucreze, cel puțin cu jumătate de normă, pentru a putea să-şi acopere costurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`