Prima bere sub formă de pudră a fost produsă de o companie din Germania

Prima bere sub formă de pudră a fost produsă de o companie din Germania
Sursa foto: Freepik

Klosterbrauerei Neuzelle, o fabrică de bere mănăstirească din Germania, a produs „prima bere pudră din lume”. Berea este fără alcool și are un conținut ridicat de dextrină, fiind procesată și transformată într-o pulbere care se poate dizolva în apă.

Berea sub formă de pudră, produsă de o companie din Germania

Berea sub formă de pudră a fost dezvoltată prin finanțarea primită de la Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie (BMWi), într-o colaborare cu alți „parteneri tehnologici”. Compania vrea să schimbe modul în care se face berea prin scurtarea procesului și utilizarea de mai puține materii prime și energie. Produsul va fi realizat în cantități mici, până la jumătatea anului 2023, pentru a testa modul în care oamenii îl percep.

Chiar dacă compania a anunțat că va produce cantități mici de bere sub formă de pudră, aceasta dorește să mărească producția și să introducă și versiuni cu alcool. Chiar dacă berea sub această formă este nouă, alte pulberi instant, precum cea pe care Kingfisher a lansat-o în 2019, nu sunt la fel de populare sau bine cunoscute ca berea tradițională.

Unul dintre avantajele principale ale noului produs este că are o greutate mai mică decât berea tradițională, motiv pentru care promite economii masive la costurile de transport. Aceasta ar putea fi expediată cu doar 10% din greutatea berii convenționale.

Ea a devenit un produs atrăgător pentru piețele din Asia și Africa, unde costurile de transport sunt mai mari, potrivit dcnews.ro.

„Este timpul să punem la încercare producția clasică de bere și logistica [având în vedere] felul în care tratăm mediul”, a comentat un acționar al fabricii de bere mănăstirească Neuzelle, Helmut Fritsche, despre proiectul revoluționar.

„Miliarde de litri de apă sunt transportați către consumatorii din întreaga lume, deoarece berea constă în până la 90% apă. Din punct de vedere al mediului, economisim deja la transport, dar nu încă la utilizarea resurselor și [costurile de producție]”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:32 - PSD neagă existența unei înțelegeri cu PNL pentru legea candidaturii lui Iohannis. Lucian Romașcanu: Nicolae Ciucă este gata să arunce România în haos
18:32 - O familie din Bihor a dat lovitura cu o afacere cu tradiție. O jumătate de litru din ceea ce produc se vinde și cu 200 de lei
18:28 - „De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt
18:13 - Octavian Berceanu: Avem potențialul de a atrage milioane de turiști, să câștigăm bani și să tratăm urșii într-un mod exemplar la nivel de Europa, cel puțin, și nu o facem pentru că nu avem oameni implicați (VIDEO)
18:06 - Un sortiment de pâine este retras de pe rafturile magazinelor. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat
18:00 - Surse: Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, în Portul Constanța. Captură-record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
17:45 - Mai multe convoaie militare se vor deplasa în mai multe zone din Transilvania și Moldova. Care este motivul
17:45 - Încercările prin care a trecut Sebastian Stan pentru a putea interpreta rolul său în filmul„A different man”: “M-am simțit neajutorat în acele situații”
17:38 - Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
17:38 - Casele de Pensii au început să distribuie deciziile de revizuire. Câte pensii au fost calculate greșit