Ovidiu Raețchi, despre cazul polițistului mort după ce a căzut într-o groapă: Am ajuns sub infrastructura din Africa, statul își ucide angajații

Ovidiu Raețchi, despre cazul polițistului mort după ce a căzut într-o groapă: Am ajuns sub infrastructura din Africa, statul își ucide angajații
Foto: ziuanews.ro

Deputatul PNL Oviu Raețchi susține că responsabilii pentru moartea polițisului care a căzut cu motocicleta într-o groapă trebuie să plătească în instanță.

De altfel, Raețchia subliniat că principalii vinovați sunt Primăria Capitalei și Administrația Străzilor, potrivit psnews.ro.

„Cazul polițistului  de doar 28 de ani de la Brigada Rutieră care a murit ieri (marţi – n.r.) seară, după ce a căzut într-o groapă în centrul Bucureștiului, în timp ce îşi facea datoria, este tulburător. Am ajuns sub infrastructura din Africa, statul își ucide angajații. ‎Polițistul decedat la datorie este o victimă a modului fraudulos în care Sorin Oprescu a gestionat Primăria Capitalei şi care demonstrează incompetenţa Administrației Străzilor, dar şi neglijenţa companiei de distribuţie a gazelor care a săpat groapa şi a lăsat lucrările de izbelişte. Faptul că Primăria Capitalei şi Administraţia Străzilor permit firmei de gaze să facă lucrări şi apoi ca acestea să fie lăsate de izbelişte şi nesemnalizate corespunzător este inacceptabil şi ieri seară au costat viaţa unui tânăr de doar 28 de ani. Cei responsabili trebuie să plătească în instanţă, chiar dacă asta nu îl va readuce la viaţă şi nu îi va consola familia. Înţeleg că se face o investigaţie a cazului şi cred că noi, politicienii, dar şi presa trebuie să urmărim evoluţia acesteia pentru a ne asigura, că la final, vor fi găsiţi vinovaţii, dar şi că astfel de accidente sinistre nu se vor mai întâmpla”, a precizat liberalul.

Ovidiu Raeţchi a punctat că astfel de cratere periculoase pentru viaţa conducătorilor auto se află peste tot în Bucureşti şi că autorităţile implicate nu fac nimic pentru a gestiona problema.

„Groapa are câţiva metri, este fix pe mijlocul unui bulevard foarte circulat al Capitalei şi aşa cum s-a întâmplat şi ieri seară devine deosebit de periculoasă în condiţii de ploaie, când se pot produce cu uşurinţă derapaje. Primăria Capitalei, compania de distribuţie a gazelor trebuie să rezolve urgent această problemă pentru că există pericolul ca accidentul mortal de ieri seară să se repete. Nu în  ultimul rând, alături de Sorin Oprescu, şi Administraţia Străzilor poartă responsabilitatea morală pentru moartea tânărului poliţist de doar 28 de ani”, a adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`