Un pasager din avionul care a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce pilotului i s-a făcut rău: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot”

Un pasager din avionul care a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce pilotului i s-a făcut rău: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot”
sursa foto: Facebook

Un orădean în vârstă de 43 de ani a povestit clipele de coșmar pe care le-a trăit în timpul cursei Tarom care s-a întors sâmbătă din drum după ce comandantul a leșinat la manșă.  Pasagerii cursei charter Timișoara – Hurghada (Egipt), care a plecat de pe aeroportul din vestul țării sâmbătă după amiază, au avut parte o de o experiență neobișnuită.

Clipe de coșmar pentru pasagerii unei curse Tarom

Pilotului, un bărbat de 30 de ani, i s-a făcut rău și a leșinat în timpul zborului. Cel care a preluat controlul asupra aeronavei a fost copilotul care a decis să întoarcă aeronava în spațiul aerian românesc și să aterizeze de urgență la Otopeni.

După circa o oră și un sfert de zbor, povestește pasagerul, aeronava s-a înclinat brusc și a început o întoarcere.

„Ceva nu era în regulă. Eram undeva deasupra Bulgariei. Ne anunță prin vorbitor că aeronava se întoarce la București. Lumea era confuză, nu înțelegeai aproape nimic din comunicație. Ca să înțelegi ceva, trebuia să stai cu urechea lipită de difuzor”, spune C.L pentru ebihoreanul.ro.

Întrebat despre atmosfera din avion, el povestește că „lumea era neliniștită”, dar totuși fără să existe ieșiri nervoase, doar că mulți nu au înțeles ce anume se întâmplă. „Copilotul cred că a luat cea mai înțeleaptă decizie. Probabil cunoștea bine aeroportul din București”, opinează orădeanul.

Aterizarea a fost cam bruscă, relatează călătorul, dar oamenii au fost în siguranță. „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot. A fost o aterizare nu foarte profi, dar a fost”, spune orădeanul.

„Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot. A fost o aterizare nu foarte profi, dar a fost”, spune orădeanul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`