"Viața mea este distrusă, sunt amenințată și vor să mă închidă 7 ani". Jurnalista ungară care a pus piedică unui refugiat vrea să emigreze în Rusia

"Viața mea este distrusă, sunt amenințată și vor să mă închidă 7 ani". Jurnalista ungară care a pus piedică unui refugiat vrea să emigreze în Rusia

Jurnalista din Ungaria Petra Laszlo care a pus piedică unui refugiat din Siria vrea să emigreze ăn Rusia, după ce judecătorii de la Budapesta  i-au deschis proces penal pentru vandalism. “Luăm în considerare Rusia și ne gândim să învățăm limba rusă. Este important pentru noi să plecăm din Ungaria. Vom hotărî după proces”, a declarat Laszlo, referindu-se la familia sa, soțul și cele două fiice.

„Pot spune cu toată certitudinea că viața mea este distrusă. După proces intenționăm să emigrăm”, a spus fosta operatoare de televiziune, afirmând că după acest incident nimeni nu dorește să îi mai ofere un loc de muncă.

Petra Laszlo a mai declarat că, în pofida comisiei speciale create pentru a studia cazul său în care s-au cerut 7 ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru vandalism în Ungaria este de trei ani, potrivit legii. „Avocatul meu spune că aș putea primi un an și jumătate de libertate condiționată”, a adăugat ea, potrivit agerpres.

Jurnalista spune că a primit nenumărate amenințări cu moartea și că de vină pentru propaganda pornită împotriva sa este rețeaua de socializare Facebook. Aceasta intenționează să dea în judecată Facebook,  asigurând că s-a adresat reprezentanților companiei pentru a șterge grupurile care o amenințau — amintind că unele dintre ele au pus chiar o recompensă de 20.000 de dolari pe capul ei — dar rețeaua de socializare nu i-a șters decât pe cei care au apărat-o.

Ea preconizează să-l dea în judecată și pe sirianul căruia i-a pus piedică, Osama Abdul Mohsen, care era însoțit de fiul său de 7 ani și care a primit azil în Spania. „Și-a modificat mărturia. La început l-a acuzat pe un polițist. Soțul meu vrea să-mi demonstreze nevinovăția. Acum a devenit o chestiune de onoare”, a spus Laszlo.

Laszlo susține că decizia sa de a pune piedică unor refugiați a fost „o reacție pentru propria apărare” după ce în direcția ei s-au năpustit sute de persoane. „Au început să mă împingă. De aceea le-am pus piedică. Ca să nu mă mai împingă. Îmi era frică. Nu am văzut că era vorba de un copil. Greșeala mea a fost că am continuat să filmez în loc să fug”, a explicat ea.

După incidentul survenit pe 8 septembrie la frontiera dintre Ungaria și Serbia, Laszlo a fost concediată de la postul de televiziune N1, apropiat partidului de extremă dreapta Jobbik.

În schimb, Osama Abdul Mohsen, sirianul căruia jurnalista i-a pus piedică, a primit un post de antrenor în Spania, unde a găsit și azil, alături de copiii săi.

Mohsen a fost invitat să lucreze ca antrenor de către Centrul Naţional de Formare a Antrenorilor de Fotbal, iar pe lângă slujbă, acesta va primi o locuinţă şi mâncare gratis în Spania.

Autorităţile au anunţat că vor să le primească şi „pe soţia sa, fiica sa şi pe încă un fiu”, aflaţi în prezent în Turcia. (detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`