Liviu Dragnea: Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul. Premierul este primul care trebuie să facă o analiză a miniştrilor

Liviu Dragnea: Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul. Premierul este primul care trebuie să facă o analiză a miniştrilor
Foto: B1 TV

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că simte nevoia să se împrospăteze Guvernul, precizând că o decizie în acest sens va fi luată de premier, informează Mediafax.

„Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul, mai mult sau mai puţin, dar cel care trebuie să simtă cel mai bine este primul ministru, pentru că, dacă o guvernare merge bine sau rău, de decontat decontează primul ministru şi, ulterior, partidul din care provine”, a declarat Dragnea la un post de teelviziune.

„Am avut o discuţie cu Victor Ponta, o discuţie corectă şi i-am spus că – şi cred că are aceeaşi opinie -, în perioada următoare, trebuie să facă o analiză, pentru că este firesc ca prim-ministru să o facă, dacă actul de guvernare are nevoie pentru a fi la fel de bun sau mai bun de o anumită schimbare în Guvern sau mai multe schimbări sau nu. Dar este important să facă această analiză şi l-am asigurat că, dacă va ajunge la această concluzie că trebuie să fie făcute anumite schimbări, le vom discuta şi va avea tot sprijinul meu şi cred că va avea şi sprijinul colegilor din coaliţie”, a mai declarat liderul PSD.

„Prim-ministrul este primul care trebuie să o facă (analiza miniştrilor – n.r.), pentru că lucrează direct cu acei miniştri. Este vorba de viziunea politică a PSD, dar şi de calitatea şi eficienţa actului de guvernare şi vorbim şi de membrii Guvernului, de secretari de stat, de şefi de agenţii, de cei care au fost numiţi politic, aşa sunt prevederile legale”, a spus Dragnea.

Preșdintele PSD a mai precizat că a avut o discuție despre acest subiect ți cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Tăriceanu, are aceeşi opinie, că în perioada următoare o discuţie trebuie făcută. Dacă concluzia este că toţi miniştri din Guvern sunt buni şi actul de guvernare nu are de suferit şi nu trebuie nimic îmbunătăţit, vor avea tot sprijinul nostru, analiza trebuie făcută în 2-3 săptămâni”, a mai spus Liviu Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`