Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”

Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
Foto: Pixabay

În Brașov sunt tot mai mulți oameni fără adăpost, unii dintre ei destul de agresivi cu trecătorii. Problema a fost tratată într-o ședință a Consiliului Local. La discuții a participat și Nicolae Aldea, șeful Poliției Locale Brașov, care a propus câteva posibile soluții.

Tot mai mulți oameni ai străzii în Brașov. Soluțiile propuse de șeful Poliției Locale

Potrivit lui Nicolae Aldea, centrele de zi ar putea fi o soluție. Oamenii fără adăpost ar putea fi duși acolo între orele 10.00 și 22.00. Asta se poate face, însă, numai cu acordul respectivilor, or mulți dintre ei refuză.

„Cea mai mare problemă vizavi de persoanele respective este aceea că, în proporție de peste 95%, ele refuză să se deplaseze și să primească serviciile, ajutorul din partea unui astfel de centru. Din acest punct de vedere, ca o soluție pe care, personal, o văd este aceea de a se modifica, Legea 61/1991, în primul rând, astfel încât să se dea o definiție vagabondajului. Și toate aceste aspecte care se pot îngloba în această definiție să permită elementului de menținere a ordinii și liniștii publice, practic, să conducă la aceste centre care nu trebuie privite ca niște centre privative de libertate, pentru că ăsta este și motivul principal pentru care astăzi nu pot fi conduși cu forța”, a declarat șeful Poliției Locale Brașov, potrivit radiobrasovfm.ro.

Aldea a mai spus că peste 70% din oamenii fără adăpost din Brașov vin din alte localități, or „și celelalte forțe de ordine ar trebui să ne ajute un pic, să se creeze un filtru și când zic asta mă refer, în special, la Poliția TF, și, bineînțeles, în colaborare organele din localitățile de domiciliu, chiar să se încheie protocoale, și aceștia să fie trimiși la localitățile de unde ei provin”.

Până se schimbă ceva, în oraș vor patrula echipe mixte formate din agenți de la Poliția Locală și Poliția Națională, dar și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:26 - Ilie Bolojan: Fără Ordonanța „trenuleț” intram în incapacitate de plată. Mai ales anul trecut am angajat cheltuieli mai mari decât ne-am permis ca țară (VIDEO)
23:59 - Bolojan: Cred că Antonescu e candidatul comun al coaliției și că aceste lucruri se vor clarifica și la PSD / Dacă nu se stabilește rapid un calendar electoral, probabilitatea să se țină alegerile înainte de Paște e foarte scăzută (VIDEO)
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)