Festivalul European al derutei: PSD a devenit anti-comunist, justiţia a devenit cea mai perversă ramură a politicii, în locul Moldovei se întinde o gubernie smintită, imigranții iau cu asalt Europa

Festivalul European al derutei: PSD a devenit anti-comunist, justiţia a devenit cea mai perversă ramură a politicii, în locul Moldovei se întinde o gubernie smintită, imigranții iau cu asalt Europa

Gestul social-democraților de a ține, la îndemnul noului președinte al partidului, Liviu Dragnea, un moment de reculegere pentru victimele comunismului a luat prin surprindere opinia publică.

Întâi pentru că PSD este asociat cu FSN și comuniștii și în al doilea rând, pentru că în 25 de ani de democrație este pentru prima dată când PSD și-a găsit răgazul pentru un astfel de gest.

 ”Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria României așa cum a fost ea sau să rezonăm la unele vibrații ale poporului român. Ne-am ferit câteodată să ne asumăm chiar și trecutul recent. (…) Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (…) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărțirii de un trecut care ne mai urmărește și azi. Vreau să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în amintirea victimelor dictaturii comuniste și să ne cerem iertare României și românilor că nu am făcut acest gest până acum”, a spus Dragnea.

“Gestul său obligă”, este de părere europarlamentarul Traian Ungureanu. Într-un articol publicat pe adevărul.ro, acesta explică cum PSD a devenit un partid “anti-comunist”.

“Mai nou, trebuie să fii nebun să nu fii paranoic. De duminica trecută, Liviu Dragnea şi PSD au devenit anti-comunişti. Toate la timpul lor. În ultimii 25 de ani, partidul n-a avut o zi liberă. A construit o reţea de moluri peste gropile comune lăsate în urmă de comunişti şi a găsit, abia acum, răgazul să se reculeagă în subsol. Gestul lui Dragnea obligă.

Rămîne doar ca bătuţii, minerizaţii şi drogaţii din Piaţa Universităţii să se declare pro-comunişti”, scrie Ungureanu.

Nici incidentele din Republica Moldova nu sunt trecute cu vederea de eurodeputatul român. În articolul intitulat „Festivalul european al derutei, acesta explică de ce, după arestarea liderului PDLM și fost premier al țării vecine, Vlad Filat,  în locul Moldovei, de la Ungheni la Moscova și înapoi prin Crimeea, “se întinde o gubernie smintită, împărţită de gangsteri abia ieşiţi de sub bască şi bîntuită de un norod vînturat în pleasnă de bici sub drapel democratic”.

„Vlad Filat a fost arestat. Lotul pro-europenilor se pregăteşte să-l urmeze. Ar fi cazul să înţelegem că justiţia a devenit cea mai perversă ramură a politicii de forţă. Înţelepciunea populară nu e de lepădat în asemenea situaţii. Avem la dispoziţie un vechi proverb universal care stabileşte că: hoţii noştri sînt mai buni decît îngerii lor. Cu tot regretul, cruciada anticorupţie e cea mai derutantă şi mai eficientă farsă politică pe care democraţiile imitative ale estului şi sud-estului european au pus-o în scenă”, mai scrie europarlamentarul.

“Orgia justiţiară a Estului e doar matineul. Festivalul european al derutei are un afiş încărcat”, spune Ungureanu, iar “lipsa de calitate a unei generaţii întregi de lideri naţionali şi europeni îi explică mai bine bogăţia”, adaugă acesta.

Un alt exemplu al haosului ce a cuprins Europa este decizia luată la Bruxelles pe tema imigrației.

“Un haraci de 3 miliarde plătibili Turciei (şi reînoibil de îndată ce migranţii vor fi dirijaţi pe rute alternative) În plan intern, acolo unde guvernele stau ochi în ochi cu o populaţie tot mai neliniştită, nimic. Doar noi şi noi săli de sport înţesate cu paturi de refugiat. Şi sate germane cu 100 de locuitori şi cotă de 1000 de refugiaţi. Plus Suedia, cu bronz mondial şi aur european în clasamentul de violuri. Evident, o rată de viol de 10 ori mai mare decît media europeană nu are nici o legătură cu 20 de ani de migraţie nord-africană şi arabă. De vină trebuie să fie întîmplarea şi renaşterea hormonală suedeză”, este de părere eurodeputatul.

O cascadă de traume şi dileme macină Europa şi, orice ar face, liderii Uniunii deschid gura fără să poată spune ceva pe înţelesul propriilor naţiuni.

“De ce? De unde această muţenie politică de grup? Slăbiciunea e înăuntru şi s-a consolidat în cîteva decenii de pietate impusă şi fugă de adevăr. Niciun lider european nu poate concepe că dezastrul de care fug refugiaţii primiţi în Occident e provocat de propriul lor caracter. Violenţa psihotică vizibilă de la Ierusalim la Damasc şi Bagdad nu e o noutate. E parte a codului obişnuit de procedură bestială şi reglat conturi tribale în lumea musulmană. Cine vrea martori şi mărturii poate cita secolele trecute şi va primi informaţii berechet din Balcani, de la veneţieni şi de la armeni. Exact din acest motiv, singura excepţie şi singurul caz de fibră rezistentă se numeşte Israel. Naţiunea care n-a acceptat niciodată să se ascundă în spatele lui Dumnezeu şi a înţeles că e datoare să spună: noi şi iar noi. Dezvăluirea promisă mai sus e seria Gurion, Meir, Begin, Sharon, Netaniahu”, mai scrie Traian Ungureanu.

Iar în acest context, “capetele încoronate asistă la stingerea Europei”.

“Între timp. atotştiutorii lideri scoşi din urna de vot şi plimbaţi ca moaştele pe canale media îşi văd de treabă şi încurcă, mai departe, istoria”, conchide Traian Ungureanu.

 



 

 



 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`