Cine sunt moștenitorii averii fostului Papă Benedict / Ce se va întâmpla cu drepturile de autor din cărțile sale

Cine sunt moștenitorii averii fostului Papă Benedict / Ce se va întâmpla cu drepturile de autor din cărțile sale
Sursa foto: Hepta @Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM

Papa Benedict al XVI-lea a decedat pe 31 decembrie anul trecut. Cei cinci veri germani ai acestuia sunt moștenitorii banilor pe care acesta îi avea în conturile sale.

Ce se va întâmpla cu drepturile de autor din cărțile Papei Benedict al XVI-lea

Drepturile de autor din cărțile Papei Benedict al XVI-lea vor ajunge la Fundația Ratzinger, obiectele personale fiind împărțite între colaboratorii săi, așa cum a lăsat scris.

Anunțul despre împărțirea averii a fost făcut de secretarul său personal, monseniorul Georg Gaenswein: „Am crezut că avea două rude, doi veri, dar sunt cinci”, a declarat acesta.

„Acum, prin lege, trebuie să le scriu verilor, care sunt rudele cele mai apropiate, și de asemenea trebuie să le spun, prin lege: acceptați moștenirea sau nu o acceptați”, a mai adăugat el.

Moștenitorii averii ar putea renunța la primirea banilor, întrucât aceștia „ar risca să fie implicați într-un proces de despăgubiri inițiat în Germania împotriva lui Benedict al XVI-lea pentru acuzația de a nu fi intervenit într-un caz de preot pedofil pe vremea când era arhiepiscop de Munchen între 1977 – 1982”.

Moștenirea va consta doar în sumele rămase în contul bancar

Moștenirea constă în sumele care au rămas în contul bancar, întrucât efectele personale ale celui ce a fost papă emerit din 2013, după demisia sa istorică, vor fi toate donate.

„Celelalte obiecte personale, de la ceasuri la stilouri, de la tablouri la mobilier liturgic, au fost incluse într-o listă meticulos întocmită de Benedict al XVI-lea înainte de moartea sa. Nu a uitat pe nimeni: colaboratori, secretari, seminarişti, studenţi, şoferi, parohi, prieteni”, a arătat Gaenswein, potrivit digi24.ro.

Drepturile vor rămâne la Vatican. O parte dintre acestea vor merge spre „Fundația Vaticanului Joseph Ratzinger”, creată în 2010, care reprezintă ceea ce constituie cu adevărat moștenirea importantă a lui Benedict al XVI-lea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:38 - Studenții sunt revoltați că ar putea da examen scris la licență. „Nu mi se pare deloc corect”
20:10 - Reacțiile șoferilor români după ce au aflat de aderarea României la Schengen. „Batem şi la pariu”
20:07 - Buzoianu (USR): Avem nevoie de transparență mult mai mare pe datele bugetare, să știm clar dacă avem bani să ne îndeplinim obiectivele. Românii s-au săturat de povești (VIDEO)
20:02 - O localitate renumită pentru vilele de lux este ținta hoților. Acționează chiar dacă știu că poliția este pe urmele lor
19:59 - Ilie Bolojan, despre când ar putea fi organizate alegerile prezidențiale: Ar fi impropriu ca înainte cu două săptâmâni de sărbătorile de Paște să venim noi cu mizeriile lumii politice
19:30 - Eugen Sechila, lider al mișcării neo-legionare și apropiat al lui Georgescu, dus la audieri. Surse: Ar fi vrut să plece din țară cu destinația Ciad / UPDATE: A fost plasat sub control judiciar, cu obligația de a nu părăsi țara (VIDEO)
19:26 - Ce i s-a întâmplat unei pensionare din Cluj, după recalculare. Inițial, avea o pensie de 7.873 lei: “Astăzi am primit cuponul de pensie”
19:20 - Ce sume de bani promite statul român elevilor care câștigă aurul la competiții naționale sau internaționale
19:17 - Cât costă rochiile pentru revelion soției lui Ștefan Bănică Jr. Doritoarele trebuie să scoată mulți bani din buzunar
18:58 - Vlad Nistor: Modelul bulgăresc ne cam paște. Alegerile parlamentare au fost contaminate de alegerile prezidențiale și de felul în care opinia publică a fost manipulată cu această ocazie (VIDEO)