Surse: 7 persoane reținute în dosarul privind traficul de droguri în liceele din București / Elev anchetat: „La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva”

Surse: 7 persoane reținute în dosarul privind traficul de droguri în liceele din București / Elev anchetat: „La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva”
Foto: Poliția Română

Autoritățile au reținut șapte persoane în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din București. Procurorii urmează să ceară arestarea lor preventivă, informează G4Media, care citează mai multe surse. În cazul altor trei persoane s-a dispus deja măsura controlului judiciar. Potrivit Digi24, în total 20 de elevi și studenți sunt anchetați. Printre ei, copii ai unor funcționari din instituțiile statului.

Trafic de droguri în liceele din București

Luni, polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 23 de percheziții domiciliare în București, într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. 20 de persoane au fost apoi duse la audieri.

La descinderi au fost găsite diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București”, a transmis Poliția Română.

Un gram de cocaină ajungea la 100 de euro, iar marijuana se vindea cu 50 de euro pe gram.

Printre cei vizați în anchetă ar fi și fiul unui secretar de stat din Ministerul de Externe și copilul unei consiliere din Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului, copil al cărui tată ar fi specialist în cadrul DNA.

Reporter. Ai făcut trafic de droguri?
Acuzat: Da!

Mărturia unui elev vizat în ancheta privind traficul de droguri

Însă un alt elev chemat la audieri a negat că ar fi vinovat. El va da declarații în fața anchetatorilor săptămâna viitoare.

Reporter: Ai făcut și tu trafic de droguri?
Elev: Trafic de droguri? Nu. Doamne ferește! Nu, noi nu ne ocupăm de așa ceva.
Reporter: Nu este nimeni suspectat din cercul respectiv că făcea trafic de droguri?
Elev: Suntem toți suspectați, doamnă, dar vi se pare trafic de droguri că ne vedem și noi seara și fumăm un joint? Aiurea!
Reporter: Un joint… te referi la iarbă?
Elev: La marijuana, da. Dar fumăm d-ăla legal. (…) Păi și ăsta se numește trafic? Se numește consum.
Reporter: Luați tot de la alți elevi sau…?
Elev: Nu. La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva (…) Nu avem un dealer sau să mergem noi să cumpărăm și nici nu dăm bani pe ea. Ne mai dă lumea la petreceri așa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)