Ce obiecte abandonează românii cel mai des într-un aeroport / De necrezut ce a lăsat o persoană pe Otopeni

Ce obiecte abandonează românii cel mai des într-un aeroport / De necrezut ce a lăsat o persoană pe Otopeni
Sursa foto: Freepik

În fiecare lună, mii de obiecte ale românilor sunt uitate sau chiar abandonate pe aeroporturile din întreaga țară. Cele mai multe sunt bagaje, întrucât, la îmbarcare, oamenii află că trebuie să le plătească.

Românii renunță la bagaje atunci când află că trebuie să plătească

În cele mai multe cazuri, românii nu respectă greutatea sau dimensiunea bagajului sau și-au luat bilet doar pentru o geantă de mână. Lucrurile acestea se întâmplă de când companiile aeriene cer bani în plus valizele de cală.

„Cele mai multe sunt articole pentru copii, scaune pentru mașină, scoici, un colț numai cu cărucioare pentru copii, unii părinți preferă să le lase la îmbarcare când constată că nu au voie cu ele în avion”, a spus Alexandra Găvan, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Română.

Zilnic, Aeroportul din Henri Coandă este tranzitat de 30.000 de persoane, polițiștii de frontieră verificând în medie 20 de documente pe minut. Mulți dintre pasageri își pierd obiectele personale sau renunță de bună voie la ele.

În depozitele aeroporturilor ajung lunar aproximativ 800 de obiecte pe care oamenii au șansa să le recupereze în termen de un an. Unul dintre cele mai spectaculoase obiecte abandonate pe Aeroportul Henri Coandă este o cușcă mare, pe care probabil proprietarii au abandonat-o pentru a nu plăti taxele suplimentare, potrivit stirileprotv.ro.

„În ultimii ani companiile aeriene au scos bagajele de cală din preţurile biletelor de avion din două motive, au vrut să-și optimizeze costurile, încasând suplimentar pentru bagajul de cală sau de mână şi în al doilea rând anul trecut au fost probleme mari de operare din cauza personalului”, a spus Ciprian Enea, consultant în turism.

Bagajele pierdute sau abandonate sunt scanate de serviciul român de informații, apoi ajungând la Poliția de Frontieră ca fiind „inofensive”, care face un inventar al lucrurilor găsite.

În 2022, 10.000 de bunuri au fost găsite, dintre care doar 1.500 au fost recuperate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)