Merkel a ajuns în Turcia pentru negocieri cu liderii politici privind criza refugiaţilor (VIDEO)

Merkel a ajuns în Turcia pentru negocieri cu liderii politici privind criza refugiaţilor (VIDEO)

Angela Merkel a ajuns în Turcia, cu două săptămâni înaintea alegerilor anticipate, pentru negocieri cu liderii politici privind criza refugiaţilor care a lovit Europa, informează B1 TV.

Cancelarul german ar fi dispusă la unele concesii, dacă autorităţile din Turcia se angajează să oprească valul de imigranţi care se îndreaptă spre Europa. Merkel s-a arătat până acum împotriva intrării Turciei în Uniunea Europeană.

Analiștii Daily News susţin că prezenţa cancelarului Germaniei are legătura mai mult cu criza refugiaţilor din Europa decât cu politica internă a Turciei, ţinând cont că peste două săptămâni sunt alegeri anticipate.

”Uniunea vrea ca Turcia să revină la poziția inițială, aceea de a nu permite refugiaților să meargă în altă parte. La început, Turcia a vrut sa fie țara gazdă, gândidu-se că refugiații vor fi recunoscători pentru ajutorul dat, dar războiul a durat mai mult decât se anticipa, iar două milioane de refugiați înseamnă o povara greu de dus”, a afirmat Serhat Guvenc, politolog Universitatea Kadir Has.

Potrivit estimărilor, 700.000 de refugiați au ajuns în Europa de la începutul anului.

”Autoritățile turce nu ne primesc copiii la școală să studieze Coranul. De aceea vrem să plecăm. Facem un efort pentru copii”, a spus Mohammed Tajik, un migrant afgan.

”Venim aici din Siria. Ne oprim o zi, două, trei, nu contează”, a mai spus un refugiat.

Înaintea sedinţei Comisiei Europene, Merkel a anunțat că Europa are nevoie de Turcia în rezolvarea crizei refugiaților, dar că „nu intenționăm să legăm această discuție de accederea Turciei în UE”. Merkel este cunoscută ca cel mai puternic oponent al accederii Turciei în Uniunea Europeană, şi nu a arătat că-i simpatizează pe preşedintele turc Erdogan sau premierul Davutoglu.

#DIRECT_ONE_qrtdw9#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`