Candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și de vicepreședinți ai PSD, validate de Comitetului Executiv Național al partidului (VIDEO)

Candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și de vicepreședinți ai PSD, validate de Comitetului Executiv Național al partidului (VIDEO)
Foto: B1 TV

Candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și vicepreședinți ai PSD au fost validate în ședința de vineri a Comitetului Executiv Național (CExN) al partidului, a anunțat liderulPSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

„Au fost validate două candidaturi pentru funcția de președinte executiv, Constantin Niță și Valeriu Zgonea, 15 candidaturi pentru funcțiile de vicepreședinți alocate bărbaților, pentru zece locuri, șase candidaturi înregistrate și validate pentru cele patru locuri de vicepreședinți alocate Organizației de femei, inclusiv a doamnei Ecaterina Andronescu”, a anunțat Dragnea la finalul CExN.

Președintele PSD a mai precizat că au fost făcute câteva modificări la Statutul PSD.

„Numărul de vicepreședinți este diferit de cel actual. Biroul Permanent Național este constituit din cei care sunt aleși în congres, respectiv președinte, președinte executiv, vicepreședinți, în schimb participă de drept la BPN cu drept de vot primul-ministru, președintele Consiliului Național, președintele Organizației de Tineret, Organizației de Femei, Organizației de Pensionari, secretarul general și secretari regionali”, a spus Liviu Dragnea.

„Vor fi secretari regionali, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare. Acum avem opt, vor fi opt. De asemenea, Consiliul Național va avea alte competențe. Nu va mai fi o structură așa cum este acum formată din aproximativ 1.200 de delegați care erau chemați o dată pe an să asculte niște discursuri și eventual să adopte niște rezoluții. Va deveni o structură de specialitate a partidului formată din toți parlamentarii partidului, președinții de Consilii județene sau vicepreședinți unde nu avem președinți, primarii de municipii, primarii de orașe și câte trei reprezentanți ai primarilor de comune din fiecare județ și vor avea în subordine departamentele de specialitate ale partidului”, a mai declarat liderul social-democraților.

Conducerea PSD va fi alesă la Congresul de duminică, 18 octombrie, unde, a mai anunțat Liviu Dragnea, „vor fi buletine de vot separate pe culori diferite. Vor fi trei buletine de vot, pentru președinte executiv, vicepreședinții bărbați și vicepreședinții femei”.
Un număr de 21 de candidați se vor lupta, duminică, la Congresul PSD, pentru cele 14 funcții de vicepreședinte național.

Pentru cele 10 functii destinate barbatilor: Andrei Dolineaschi, deputat, liderul PSD Botosani, Mihai Tudose, deputat, ministrul Economiei, liderul PSD Braila, Victor Negrescu, europarlamentar, Georgian Pop, deputat, Mihai Fifor, senator. liderul Grupului PSD din Senat, Gabriel Vlase, deputat, Ionut Vulpescu, deputat, ministrul Culturii, Șimon Gheorghe, deputat, Mihai Chirica, presedinte municipal PSD Iasi, Viorel Stefan, deputat, Mihai Sturzu, liderul TSD, Catalin Radulescu, deputat, liderul PSD Diaspora, Marius Adrian Dobre, secretar de stat, Nicolae Banicioiu, deputat, ministrul Sanatatii, Constantin Nita, deputat, presedintele PSD Brasov.

Pentru cele 4 funcții ale femeilor: Gabriela Firea, vicepresedinte, lider PSD Ilfov, purtator de cuvant al partidului, Doina Pana, deputat, presedinte municipal PSD Bistrita-Nasaud, Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș, Lia Olguta Vasilescu, vicepresedinte, primarul Craiovei, Gabriela Cretu, senator, Ecaterina Andronescu, senator, informează stiripesurse.ro.

Pentru funcția de Președinte Executiv: Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Constantin Nita, presedintele PSD Brasov.

#DIRECT_ONE_a1jvfm#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`