Armata SUA a declasificat imagini cu incidentul de la Marea Neagră dintre drona americană și avioanele de vânătoare rusești (VIDEO)

Armata SUA a declasificat imagini cu incidentul de la Marea Neagră dintre drona americană și avioanele de vânătoare rusești (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Alpha Press / Lafargue Raphael

Comandamentul european al armatei SUA a declasificat imagini cu momentul în care un avion de vânătoare rusesc Su-27 efectuează interceptarea „nesigură/neprofesionistă” a dronei MQ-9 Reaper a forțelor aeriene americane în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre.

SUA, imagini declasificate cu incidentul de la Marea Neagră

Oficialii SUA precizaseră anterior că două aeronave de vânătoare rusești au avut un comportament agresiv și au aruncat cu combustibil pe dronă, iar una dintre ele a lovit elicea dronei, provocându-i prăbușirea în Marea Neagră.

Imaginile declasificate de Armata SUA pot fi vizionate AICI

Președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA, gl. Mark Milley, spunea că SUA nu știe sigur dacă și contactul fizic a fost intenționat.

„Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că a fost intenționat comportamentul agresiv, știm și că a fost foarte neprofesionist și foarte periculos”, declara Mark Milley, citat de CNN.

În schimb, Rusia a negat public că ar fi avut loc vreun contact între cele două aparate de zbor și a acuzat SUA de „participare directă” la războiul din Ucraina. Mai mult, Moscova încearcă să recupereze rămășițele dronei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`