Tensiuni la PSD: Marian Oprișan susține că nu-i plac dictaturile, iar Dumitru Buzatu pune la îndoială capacitatea unui BPN tânăr de a gestiona conducerea partidului

Tensiuni la PSD: Marian Oprișan susține că nu-i plac dictaturile, iar Dumitru Buzatu pune la îndoială capacitatea unui BPN tânăr de a gestiona conducerea partidului
Foto: monitorulvn.ro

În politică este normal să ai contracandidați, a susținut Valeriu Zgonea, făcând referire la candidatura lui Constantin Niță la funcția de președinte executiv al PSD, post la care aspiră și el. Nu la fel de liniștit este colegul său, Marian Oprișan, care le-a spus nervos jurnaliștilor că din 1990 este împotriva dictaturilor.

„A avea contracandidat în politică e un lucru normal. (…) Domnul Niță este un vechi membru de partid, are aceeași vechime ca și mine și este un om care a consolidat acest partid și în opoziție și la guvernare. E un om pe care îl consider prietenul meu și mă bucur că a luat decizia să candideze. Suntem două generații diferite, dar până la urmă dorim același lucru pe care l-a anunțat Liviu Dragnea și anume modernizarea partidului și așezarea pe o altă cultură politică”, a declarat Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

Acesta și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD și a afirmat că are susținerea a 40 de filiale și că mizează pe sprijinul lui Liviu Dragnea.

„Am primit 40 de susțineri. A avea o susținere nu înseamnă a avea voturi în Congres”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, Marian Oprișan a părut extrem de nervos pentru că nu a putut să candideze la o funcție de vicepreședinte, dat fiind că noile reguli interzic cumulul de funcți, iar el este și președinte PSD Vrancea.

Oprișan le-a spus jurnaliștilor că din 1990 a fost ”împotriva dictaturii”. Întrebat dacă se referă la Liviu Dragnea, el a spus că a vorbit la modul ”general”, notează stiripesurse.ro.

La rândul său, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a ridicat un semn de întrebare cu privire la capacitatea unui BPN tânăr de a gestiona conducerea PSD.

Și Ecaterina Andronescu ar fi vrut să candideze la funcția de președinte executiv al PSD, dar, potrivit unor surse, candidatura sa a fost respinsă. Aceasta a evitat să discute cu jurnaliștii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`