O adolescentă de 17 ani, care a făcut stop cardiac în timpul unui concurs de majorete, salvată de mama sa

O adolescentă de 17 ani, care a făcut stop cardiac în timpul unui concurs de majorete, salvată de mama sa
Foto: pixabay.

NBC News, citând Today.com, relatează că o femeie din Carolina de Nord și-a salvat miraculos fiica în vârstă de 17 ani, care suferise un stop cardiac în timp ce se încălzea pentru o competiție de majorete.

Ce a cauzat stopul cardiac al Keiannei

Keianna Joe se pregătea pentru concurs, la care era prezentă mama ei, când s-a prăbușit la pământ. Mama Keiannei, Andrea Joe, care este asistentă medicală, a ajuns la ea și i-a făcut manevre de resuscitare, salvându-i astfel viața.

După 10 zile petrecute în spital, medicii nu au putut să-și dea seama ce a cauzat stopul cardiac al Keiannei.

Stopul cardiac este principala cauză de deces la sportivii de liceu și este adesea cauzată de o afecțiune cardiacă preexistentă la copii și adolescenți.

„Am văzut antrenorul ei ieșind în fugă pe ușa din spate a celeilalte clădiri țipând frenetic: „Chemați o ambulanță. Avem nevoie de ambulanță aici acum”, a declarat mama Keiannei, Andrea Joe, într-un interviu difuzat pe 15 martie. Copila era pe podea, în stop cardiac, când mama ei, care este asistentă medicală, a ajuns la ea.

„Mama ei, fără ezitare, și-a șocat fiica și i-a salvat viața”

După ce i-a verificat pulsul, fără să ezite, a început sa-i facă manevre de resuscitare. „Tocmai am preluat. Știu CPR, știu cum să fac asta. Acesta este copilul meu și trebuie să-l salvez”, a spus ea. Timp de 10 minute Andrea Joe a încercat să o resusciteze, timp în care, mărturisea ea ulterior, a simțit o teroare pură uitându-se la fiica ei. „Imaginea ei întinsă acolo, fără mișcare, fără respirație, fără răspuns, a fost cel mai înfricoșător moment din viața mea”, a spus ea, citată de digi24.

A fost adus un defibrilator portabil, care a indicat că Keianna avea nevoie de un șoc. „Aparatul a spus: „Este nevoie de șoc”. Și, vreau să spun, m-am antrenat cu aceste dispozitive înainte și nu mi-au spus niciodată „Este nevoie de șoc”, și-a amintit Joe.

Șocul, împreună cu manevrele de resuscitare, a ajutat inima adolescentei să bată din nou. Dr. Zeb Spector, care a tratat-o ​​pe Keianna la Duke Children’s Hospital din Durham, Carolina de Nord, a spus că mama ei a jucat un rol vital în salvarea ei. „Mama ei, fără ezitare, și-a șocat fiica și i-a salvat viața”, a spus el pentru Today.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce e acum” / Cum s-au pregătit autoritățile
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori