Elena Udrea, plângere împotriva procuroarei DNA care a instrumentat dosarul "Gala Bute" (VIDEO)

Elena Udrea, plângere împotriva procuroarei DNA care a instrumentat dosarul "Gala Bute" (VIDEO)

Elena Udrea își susține nevinovăția în Dosarul “Gala Bute”, în timp ce Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general al ministerul – Gheorghe Nastasia, fostul consilier al Elenei Udrea – Ştefan Lungu, dar şi Marius Botoroagă au ales să meargă pe procedura simplificată, recunoscând acuzațiile care li se aduc. (Detalii AICI)

Mai mult, Elena Udrea a decis să apeleze la plângeri, potrivit B1TV.

Udrea a depus, prin avocaţii săi, o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva procuroarei DNA Ana Dana, cea care a instrumentat dosarul Gala Bute şi a trimis-o în judecată. Elena Udrea o acuză pe procuroare de exercitarea funcţiei cu rea credinţă.

Avocaţii Elenei Udrea au depus şi o plângere penală pentru rele tratamente. Fostul ministru se plânge că ar fi fost ţinută încătuşată în dubă şi în instituţiile publice, deşi legea prevede că în interior cătuşile trebuie date jos, mai scrie sursa citată.

Elena Udrea a susținut la Curtea Supremă că îşi susţine nevinovăţia în continuare în dosar şi nu vrea o procedură de judecată simplificată. La fel şi fostul şef al Federaţiei de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, dar şi fostul ministru Ion Ariton.

Pe de altă parte, alţi patru inculpaţi şi-au recunoscut vina. Este vorba de fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii – Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general al ministerului – Gheorghe Nastasia, fostul consilier al Elenei Udrea – Ştefan Lungu, dar şi Marius Botoroagă. Cu toţii au ales să meargă pe procedura simplificată şi au recunoscut acuzațiile. În plus, au formulat şi acuzaţii la adresa fostului ministru al Turismului.

„Am discutat cu Elena Udrea în 2011 despre comisionul de 10% din sumele pe care pe obţinea Gărdean din contractele încheiate cu unităţile administrativ-teritoriale. Acest comision fiind în realitate o mită. La 6 octombrie 2011, Gărdean a venit în biroul meu din sediul ministerului Turismului cu o geantă în care se afla suma de 900.000 de euro. Acesta mi-a spus ce se află în geantă. Eu nu am deschis geanta şi nu am văzut ce conţinea. Gărdean a stat în biroul meu în jur de 15 minute, după care în aceaşi zi geanta cu bani am remis-o doamnei Elena Udrea. Nu-mi amintesc exact la cât timp după plecarea lui Adrian Gărdean, dar personal am dus geanta cu bani în biroul Elenei Udrea, aceasta fiind singură acolo. I-am spus Elenei Udrea că geanta respectivă e de la Gărdean i-am precizat şi că aceasta conţine suma de 900.000 de euro şi că pentru restul de trei milioane RON urmează să fie încheiat un contract cu socitetaea lui Rudel.Geanta am pus-o pe un fotoliu. Elena Udrea nu a zis nimic”, a spus Gheorghe Nastasia în fața instanței.

Cât despre fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu a admis că l-a ajutat pe omul de afaceri Adrian Gărdean, cel care este acuzat că a dat mită 10% din toate contractele pe care le avea cu Ministerul Dezvoltării.

„Recunosc acuzaţiile aduse. Aşa cum sunt menţionate şi doresc procedură simplificată. Îmi menţin declaraţiile pe care le am dat.Aşa cum am arătat şi în confruntările cu Nastasia şi Udrea, de atunci am vrut să scap de această umbră. Am activiat în domeniul guvernamnetal o perioadă, nu ştiu ce a fost în capul meu. Am vrut să ajut un prieten care mi-a spus o poveste emoţionantă. Mă refer la Adrian Gărdean. Am făcut o mare prostie. O parte din banii încasaţi de la S.C Termogaz a rămas pentru a fi achitate taxele şi impozitele aferente având în vedere că au fost operaţiuni reale. Restul banilor i-am înmânat lui Gheroghe Nastasia în numerarar în două sau trei tranşe”, a spus, la rândul său, Ștefan Lungu.

Ştefan Lungu le-a detaliat magistraţilor şi cum i-a înmânat bani lui Nastasia.

„În legătură cu suma de 200.000 de euro pot preciza că în cursul anului 2011, aprilie-iunie, Adrian Gărdean mi-a înmânat o pungă şi din câte îmi aduc aminte cred că mi-a spus că în aceasta se află bani. Cred că mi-a precizat şi că sunt 200.000 de euro cerându-mi să o înmânez la rândul meu lui Gheorghe Nastasia. Punga i-am dat o lui Nastasia la statuia Aviatorilor în Bucureşti. Nastasia nu m a întrebat nimic în legătură cu suma respectivă de bani, probabil ştia despre ce este vorba. A doua zi am fost sunat de Nastasia care mi-a cerut să ne întâlnim urgent în acelaşi loc. M-am dus la întâlnire şi acesta mi-a înmânat punga cu bani pe care i-am dat o şi mi-a spus să-i dau cât mai urgent lui Gărdean pentru că personajul nu este sigur sau este dubios. În aceeaşi împrejurare, Gheroghe Nastasia mi-a cerut să mă îndepărtez cât mai mult de Adrian Gărdean. În anul 2009 când am mers la ministrul Udrea pentru a-i povesti de faptul că prietenul meu Gărdean nu şi-a încasat banii pentru lucrările efectuate , ministrul mi- a spus: „Lasă-mă în pace!” Acesta este omul lui Tăriceanu”, a mai afirmat Lungu.

Aceste declaraţii în faţa judecătorilor le-ar putea aduce celor patru inculpaţi care şi-au recunoscut vina micşorarea pedepselor.

#DIRECT_ONE_cktqdh#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`