Povestea șocantă a unei adopții mascate. O asistentă și soțul său au fost acuzați că s-au înţeles cu o femeie să îi ia bebelușul la naștere: „Un cuplu disperat care voia să facă orice”

Povestea șocantă a unei adopții mascate. O asistentă și soțul său au fost acuzați că s-au înţeles cu o femeie să îi ia bebelușul la naștere: „Un cuplu disperat care voia să facă orice”
Sursa Foto: Captură Video

O asistentă din Capitală și soțul său au fost acuzați că s-au înțeles cu o femeie să îi ia copilul la naștere, în urmă cu aproximativ nouă ani.

Amândoi au fost trimiși în judecată, însă procesul a încetat după ce faptele au fost stabilite. Cu toate acestea, copilul a rămas în grija lor, a hotărât instanța în luna decembrie, deoarece era mai bine îngrijit, notează stirileprotv.ro.

Povestea șocantă a unei adopții mascate

Se pare că femeia a lucrat ca asistentă medicală la Spitalul Universitar din București în vara anului 2014. Ea nu avea copii și, împreună cu soțul ei, scriu jurnaliștii de la G4 Media, citând surse din anchetă, au reușit să devină în acte părinții unui bebeluș.

Potrivit anchetatorilor, o tânără a născut o fetiță și intenționa să o abandoneze în spital. Astfel, pentru a evita procedurile de adopție, soțul asistentei a pretins că este tatăl biologic al copilului, dintr-o relație extraconjugală.

În urma unei sesizări din partea unei rude a familiei în care a crescut copilul, ancheta a început în anul 2018. Aceeași rudă le-a spus anchetatorilor că cei doi soți i-ar fi dat mamei biologice o sumă de bani. Însă, în urma anchetei, nu s-a demonstrat că fetița a ajuns în familia respectivă, în urma unei tranzacții.

Fetița are acum aproape nouă ani și se află în grija asistentei și soțului ei. Mai mult decât atât, după anchetele desfășurate, instanța a hotărât ca cea mică să rămână în respectiva familie, deoarece copilul este îngrijit, protejat și trăiește în condiții mult mai bune decât cele pe care i le-ar putea oferi mama biologică.

„Este incredibil că aceste lucruri se pot întâmpla, uman pot să înţeleg , că un cuplu disperat care voia să facă orice. Suntem în situația în care atinge limitele legii și limitele nostre. Iată că în acest caz, sistemul înregistrează un eșec. Din fericire, copilul este bine, are o familie”, a declarat Bogdan Simion, Președinte Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii.

„Dacă cazul este prescris din punct de vedere juridic, eu cred că direcţia pentru protecţia trebuie să se autosesizeze și să ceară familiei să se prezinte la serviciile sociale și să fie evaluată această familie. Orice familie care face aşa ceva este o familie cu risc. Soluția cea mai bună este de a lăsa copilul în familie – este foarte interesant dacă părinții au spus copilului ce s-a întâmplat. Cum s-a întâmplat”, a mai transmis Daniela Maria, psiholog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios