Turcia condiționează acordul cu UE privind imigranţii de eliminarea vizelor

Turcia condiționează acordul cu UE privind imigranţii de eliminarea vizelor
Foto: mondonews.ro

Turcia condiționează acceptarea imigranților din Orientul Mijlociu pe teritoriul său de devansarea planului de eliminare a vizelor destinate cetățenilor săi pentru accesul în spaţiul comunitar, informează Reuters.

Premierul turc a declarat că a propuns Uniunii Europene ca acordul pentru eliminarea vizelor să fie semnat în prima parte a anului viitor, nu în 2017, cum se stabilise inițial.

„Nu vom semna acordul de readmisie a imigranţilor clandestini până nu vor fi luate măsuri în privinţa vizelor Schengen, practic prin eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci”, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu.

Cele două părți au semnat la finele lui 2013 un acord privind posibilitatea eliminării vizelor în paralel cu readmisia clandestinilor intraţi în spaţiul UE pe teritoriul Turciei, amintește Mediafax.

Negociatori UE au susținut că întregistrează progrese în discuțiile avute cu Ankara privind limitarea afluxului de extracomunitari spre Uniunea Europeană.

Juncker, președintele Comisiei Europene, i-a prezentat preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un „proiect de plan de acţiune” destinat limitării numărului imigranţilor din Orientul Mijlociu care se îndreaptă spre Europa.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`