Motivul pentru care tinerii din Italia refuză să lucreze în restaurante: „S-a schimbat cultura muncii”

Motivul pentru care tinerii din Italia refuză să lucreze în restaurante: S-a schimbat cultura muncii
Foto: Pixabay.

Potrivit Il Gazzettino, restaurantele din Italia se confruntă cu o gravă lipsă de personal, mai ales acum, în sezonul cald. Potrivit antreprenorilor din acest sector, tinerii preferă să primească bani de la părinți decât să muncească.

Patronii restaurantelor italiene se plâng de lipsa personalului

Deși angajatorii spun că oferă cele mai bune condiții, angajații se plâng că salariile sunt prea mici, iar programul de lucru, care se întinde până noaptea târziu, este prea istovitor.

Se pare că problema deficitului de personal în hoteluri și restaurante nu este nouă, dar reapare acum, când se apropie sezonul estival. Potrivit patronilor, problema este nu numai generațională, dar și culturală. Există o lipsă de voință de a munci din greu, în fața unei orientări spre „bani ușor”, dar și a dorinței tinerilor de a se bucura mai mult de viață, refuzând programul de lucru solicitant.

Tinerii nu vor să se dedice domeniului ospitalier

Deși salariile sunt pe măsura pieței, există opinie că în rândul tinerilor este puțină dorință de a învăța o meserie utilă în acest sector. Cei care lucrează în hoteluri și restaurante se plâng că sunt copleșiți de muncă, iar salariile din industria HoReCa nu sunt prea atractive.

„Până când părinţii nu vor învăţa să-i urnească pe copii din pat, va fi greu, pentru că s-a schimbat cultura muncii”, spune proprietarul unui restaurant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`