Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întrevăzut cu Ambasadorul Marii Britanii la București. Cei doi au vorbit despre parteneriatului strategic și combaterea infracțiunilor

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întrevăzut cu Ambasadorul Marii Britanii la București. Cei doi au vorbit despre parteneriatului strategic și combaterea infracțiunilor
Foto: site-ul MAI

Gabriel Oprea, Viceprim-ministrul României, s-a întâlnit, joi, cu Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummel, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

”Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel OPREA a subliniat faptul că între România şi Regatul Unit există o relaţie de parteneriat strategic, dezvoltată în special pe dimensiunea de securitate, respectiv cooperarea militară în teatrele de operaţii, combaterea criminalităţii și cooperarea în domeniul justiţiei”, arată un comunicat de presă al MAI.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre sprijinul constant acordat de autoritățile române la nivel operativ, prin inițierea și dezvoltarea de investigații privind traficul de persoane. Totodată, s-a mai adus în discuție dezvoltarea unor proiecte de cooperare care vizează combaterea infracționalității române în Regatul Unit. MAI oferă spre exemplu proiectul NEXUS, unde, în prezent, participă un număr de 4 ofițeri ai instituției la activități de colaborare cu polițiștii britanici.

La rândul său, Ambasadorul Marii Britanii la București a apreciat cooperarea permanetă dintre autorităție celor două țări, precum și dialogul bilateral existent între cele două state. El și-a exprimat dorința de a consolida parteneriatul pentru a atinge toate obiectivele aflate pe agenda României și a Regatului Unit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`