Posinilă întâlnire între liderul Chinei, Xi Jinping, și cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski

Posinilă întâlnire între liderul Chinei, Xi Jinping, și cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Joe Toth for OIS

Liderul chinez Xi Jinping intenționează să discute cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru prima dată de la începutul războiului de amploare din Ucraina, cel mai probabil, după ce v-a vizita Moscova, săptămâna viitoare, pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin.

„O conversație directă cu Zelenski, dacă se va întâmpla, ar marca un pas semnificativ în eforturile Beijingului de a juca un pacificator în Ucraina, care până acum au fost întâmpinate cu scepticism în Europa.

De asemenea, ar consolida prerogativele Beijingului ca arbitru de putere la nivel mondial, după ce săptămâna trecută a facilitat un progres diplomatic surpriză între Arabia Saudită și Iran” – relatează The Wall Street Journal (WSJ).

Întâlnirea lui Xi cu președintele Zelenski ar putea fi virtuală

Sursele WSJ au declarat că vizita președintelui chinez în Rusia și posibila sa întâlnire cu Zelenski reflectă dorința Beijingului de a juca un rol mai activ în facilitarea sfârșitului războiului din Ucraina iar Xi se gândește să viziteze și alte țări europene în urma vizitei sale din Rusia, deși sursele publicației au spus că programul exact nu a fost încă confirmat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`