WhatsApp și Signal, mai bine blocate în Marea Britanie decât să își modifice setările de securitate

WhatsApp și Signal, mai bine blocate în Marea Britanie decât să își modifice setările de securitate
Sursa foto: Pixabay

Reprezentanții WhatsApp au declarat că preferă ca aplicația să fie blocată în Marea Britanie decât să modifice setările sistemului de criptare a conversațiilor. Will Cathcart, directorul acesteia, refuză să se conformeze dacă se va cere slăbirea confidențialității mesajelor criptate.

WhatsApp și Signal preferă să fie blocate în Maria Britanie

De asemenea, reprezentanții Signal au declarat că ar putea înceta oferirea serviciilor în Marea Britanie, dacă proiectul de lege va impune scanarea mesajelor.

Guvernul cere ca utilizatorii să aibă confidențialitate, iar copii să aibă mai multă siguranță.

„Utilizatorii noștri din întreaga lume doresc securitate – 98% dintre utilizatorii noștri sunt în afara Regatului Unit și nu vor să reducem securitatea produsului. Recent am fost blocați în Iran, de exemplu. Nu am văzut niciodată o democrație liberală să facă asta”, a spus Will Cathcart.

Signal „ar pleca 100% sigur” și ar înceta furnizarea serviciilor în Marea Britanie, dacă proiectul de lege impune slăbirea confidențialității sistemului de mesagerie criptată, potrivit președintelui companiei, Meredith Whittaker.

Ulterior, Meredith Whittaker a postat pe Twitter că „așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu @wcathcart și cu alții să respingă” proiectul de lege, notează Adevărul.

„Slăbirea confidențialității mesageriei criptate nu numai că va afecta securitatea, dar va afecta și încrederea oamenilor în platformele de mesagerie. Dacă criptarea este compromisă, se creează instantaneu oportunități atât pentru atacuri cibernetice la scară largă, cât și pentru atacuri regionale. Dacă guvernelor li se oferă acces la mesajele private criptate, și răufăcătorii vor căuta și vor găsi, fără îndoială, o metodă de a le accesa și de a le sustrage.

Odată ce infractorii cibernetici vor ajunge să monitorizeze datele transmise în cadrul acestor platforme, companiile vor pierde complet încrederea utilizatorilor lor, care, în cele din urmă, vor căuta alte forme de comunicare mai sigure. Deși poate fi o modalitate de a spori securitatea și de a asigura siguranța copiilor în online, solicitarea unui punct de acces pentru a monitoriza mesajele criptate este, efectiv, o încălcare a confidențialității.

Proiectul de lege privind siguranța online din Regatul Unit a fost conceput pentru a contribui la asigurarea unei protecții superioare a oamenilor atunci când folosesc internetul. Cu toate acestea, metodele intruzive de a aborda anumite infracțiuni online reprezintă un viitor îngrijorător de supraveghere publică în masă și oferă posibilitatea apariției unor alte infracțiuni cibernetice  extreme.  Există, de asemenea, riscul ca și alte guverne să fie tentate să introducă reglementări similare”, a spus Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET, în ceea ce privește această situație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)