Victor Ponta, mesaj de Sf. Parascheva: O zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune

Victor Ponta, mesaj de Sf. Parascheva: O zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune
Foto: gandul.info

Victor Ponta a postat, miercuri, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care le ura „la mulți ani celorcare își sărbătoresc onomastica”.

„La mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica și o zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune!

Mă bucur că putem sărbători Sfânta Cuvioasă Parascheva, protectoarea Moldovei, având certitudinea că în momentele dificile suntem alături de prietenii noștri de peste Prut și îi ajutăm să rămână alături de România pe drumul pro-european.

O credință puternică îndeamnă întotdeauna la acțiune și vitalitate, la unitate și solidaritate – iar aici cred că stau cele mai mari resurse spirituale ale poporului român!”, a scris premierul.

În fiecare an, in preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, orașul Iași devine timp de câteva zile cel mai mare centru de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. De aceea moaștele Sfintei Parascheva, numită în popor și Sfânta Vineri, considerată a fi de credincioșii ortodocși ocrotitoarea Moldovei, sunt scoase în curtea mitropolitană pentru a putea fi cinstite de pelerini.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`