Un tânăr a trimis prin curier zeci de kilograme de canabis, din Spania în Timișoara. Prins în flagrant delict când le ridica

Un tânăr a trimis prin curier zeci de kilograme de canabis, din Spania în Timișoara. Prins în flagrant delict când le ridica
Sursa foto: DIICOT

Procurorii DIICOT au reținut un bărbat de 24 de ani acuzat că a trimis în România mai multe bagaje cu 37 de kilograme de canabis.

Tânărul s-a deplasat în Spania de unde „a achiziţionat cantitatea de aproximativ 37 de kilograme de canabis, pe care a ambalat-o şi expediat-o prin intermediul unei firme de curierat către România”.

Bărbatul a fost prins în flagrant delict, miercuri, 8 martie, de polițiști, în timp ce ridica din municipiul Timişoara două dintre coletele expediate din Spania, în care se aflau drogurile.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, iar joi, 9 martie, urmează să fie prezentat la Tribunalul Timiş, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale a Vămilor Timișoara.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`