Heiuș (ANAF): Echipe de la Antifraudă controlează modelul de business pe care l-a practicat OMV Petrom. Furnizăm Ministerului de Finanțe informațiile necesare și se vor clarifica aspectele legate de taxa de solidaritate (VIDEO)

Heiuș (ANAF): Echipe de la Antifraudă controlează modelul de business pe care l-a practicat OMV Petrom. Furnizăm Ministerului de Finanțe informațiile necesare și se vor clarifica aspectele legate de taxa de solidaritate (VIDEO)
Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că specialiștii de la Antifraudă controlează încă „modelul de business pe care l-a practicat OMV Petrom în 2022”, iar ANAF oferă Ministerului de Finanțe informațiile necesare în dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene, așa încât să se stabilească dacă OMV va plăti sau nu taxa de solidaritate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

Șeful ANAF, despre controalele la OMV Petrom

„Noi avem în continuare echipe de specialiști de la Antifraudă, oameni foarte bine pregătiți în produse energetice, care controlează modelul de business pe care l-a practicat OMV Petrom în 2022.

Punem la dispoziție și furnizăm Ministerului de Finanțe informațiile de care are nevoie pentru a continua discuția cu Comisia (Europeană) pentru a putea identifica modul în care Regulamentul trebuie aplicat în litera și spiritul lui.

Termenul final de depunere a declarației pentru plata taxei de solidaritate e 25 iunie și până atunci se vor clarifica toate aspectele legate de aplicarea acestei taxe”, a declarat Lucian Heiuș, pentru B1 TV.

Președintele Consiliului Fiscal: Regulamentul Comisiei privind taxa are o literă și un spirit

Amintim că OMV a transmis că nu va plăti taxă de solidaritate în România pentru că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri.

De atunci s-a declanșat o adevărată dezbatere dacă Regulamentul Comisiei a fost greșit ori statul român, prin Ministerul de Finanțe condus de Adrian Câciu (PSD), l-a transpus greșit.

Lămuririle au venit de la Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

„Noi puteam spune la Bruxelles: ”oameni buni, avem o speță în România. Nu se poate ca o companie numai pentru că produce și electricitate sau mai are și alte vânzări e sub pragul de 75%, deci poate să beneficieze de o ieșire de sub incidența acestui regulament”.

Această speță trebuia să fie prezentată la Bruxelles, nu trebuia să fim în situația în care în țară aplicând acest Regulament…. Eu spun că nu trebuie să-l aplici în literă, ci în spirit, iar spiritul era de impozitare iar dacă noi prezentam speța la Bruxelles s-ar fi găsit o modaliate de a nuanța acest Regulament la condițiile României”, a explicat Dăianu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Drulă: Românii și-au pierdut încrederea în politicieni și din cauza lui Iohannis / Pentru restabilirea democrației, e normal să avem alegeri prezidențiale / Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e o lovitură dată democrației (VIDEO)
22:17 - Cauza morții studentei care a murit în tramvai, în Iași. „Era de nota zece la absolut toate materiile”
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an