Israel: Poliția poate bloca cartierele din Ierusalim în caz de divergențe sau incitare la violență

Israel: Poliția poate bloca cartierele din Ierusalim în caz de divergențe sau incitare la violență
Foto: reishonger.nl

Potrivit unui comunicat al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cabinetul de securitate israelian a autorizat poliția să blocheze cartierele din estul Ierusalimului, în cazul unei amenințări sau incitare la violență.

„Cabinetul de securitate a decis o serie de măsuri pentru a lupta împotriva terorismului, mai ales să autorizeze poliția să blocheze sau să impună restricție de circulație în cartiere din Ierusalim în caz de divergențe între persoane sau incitare la violență”, se afirmă în comunicat, informează agerpres.

Aceste măsuri au fost luate în urma atentatelor din Ierusalim, atunci când trei israelieni au fost omorâți. Prin aceste măsuri se încearcă lupta împotriva escaladării violențelor.

„Cabinetul a autorizat mai ales, în plus față de demolarea caselor teroriștilor, ca nicio nouă construcție să nu fie permisă în acel loc, proprietățile teroriștilor să fie confiscate și permisul de rezident în Israel revocat”, adaugă comunicatul.

Tot în acest comunicat, miniștrii, în frunte cu Benjamin Netanyahu au decis “să întărească numărul de polițiști și soldați pentru securitatea Israelului în special de-a lungul barierei de securitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`