PNL are datorii de un milion de euro la vicepreședintele Relu Fenechiu

PNL are datorii de un milion de euro la vicepreședintele Relu Fenechiu
Foto: politicalocala.ro

Partidul Naţional Liberal are datorii mari chiar la unul dintre membrii marcanţi ai partidului, vicepreşedintele Relu Fenechiu, care cere de la liderul, Crin Antonescu, aproape un milion de euro, bani cu care a împrumutat partidul, acum doi ani, pentru campania electorală a lui Antonescu.

Campania electorală pentru prezidențialele din 2009 a lui Crin Antonescu a lăsat PNL-ului datorii de aproximativ un milion și jumătate de euro.

Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, din acești bani, peste 900 de mii sunt datorați unei firme deținute de vicepreședintele partidului, Relu Fenechiu.

Societatea are de primit 947.000 de euro, sumă care trebuia plătită de PNL pentru un contract de furnizare a unor materiale electorale, semnat în data de 15 octombrie 2009.

Însă partidul nu a plătit datoria, așa că Fenechiu a recurs la tribunal pentru a-și soma propriul partid să-i plătească.

Vicepreședintele PNL a explicat însă că nu vrea să facă probleme partidului, însă se teme ca datoria să nu se prescrie.

 ”Este o procedură conform căreia dacă într-o perioadă de trei ani nu se achită un debit, nu mai există, se prescrie. E o simplă acțiune pentru prevenirea pierderii acestui debit”, a explicat Fenechiu pentru Evenimentul Zilei.

Deocamdată conducerea partidului se află în imposibilitate de plată, întrucât nu există lichidități, așa că se pare că se va apela la reeșalonarea plății datoriei.

„Să aibã liniște toți creditorii că datoriile vor fi achitate. Din păcate nu le putem plăti imediat, oricât ne-am dori. Vom plăti cel mai probabil prin instrumentul reeșalonării”, a precizat trezorierul PNL, Rareș Mănescu, care susține că nu a primit nicio somație de plată din partea firmei controlate de Relu Fenechiu.

Nu ar fi prima dată când PNL-ul apeleazã la plata eșalonată a datoriilor. Partidul are rate și la o firmă a familiei Voiculescu, căreia trebuie să-i plătească 60 de mii de euro. Liberalii mai sunt datori cu 600.000 de euro și către o firmă deținutã de Dinu Patriciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare