Un român și iubita lui, fostă regină a frumuseții din Mexic, condamnați la patru ani de închisoare după ce au furat vinuri în valoare de 1,7 milioane de dolari

Un român și iubita lui, fostă regină a frumuseții din Mexic, condamnați la patru ani de închisoare după ce au furat vinuri în valoare de 1,7 milioane de dolari

O fostă regină a frumuseții din Mexic și partenerul ei român au fost închiși în Spania pentru patru ani pentru furtul a 45 de sticle de vin în valoare estimată de 1,7 milioane de dolari.

Niciuna dintre sticlele de vin de lux nu a fost recuperată

Incidentul a avut loc în 2021 la un hotel de lux din orașul spaniol Cáceres, unde cei doi erau cazați drept turiști, anunță BBC.

Cuplul a fugit din hotel, dar a fost arestat nouă luni mai târziu la granița dintre Croația și Muntenegru și returnat în Spania.

Instanța a numit cuplul drept Tatania și Estanislao, dar aceștia au fost identificați de presa spaniolă ca fiind Priscila Guevara și Constantin Dumitru.

Potrivit instanței, Tatania s-a cazat la hotelul exclusivist Atrio în octombrie 2021, folosind un pașaport elvețian fals.

Ulterior, ea a fost însoțită de Estanislao și amândoi s-au bucurat de o masă cu 14 feluri de mâncare la restaurantul cu stele Michelin al proprietății, urmată de un tur ghidat al cramei.

Estanislao s-a întors apoi la primele ore ale dimineții următoare pentru a da buzna în pivniță folosind o cheie furată, pe care instanța a sugerat că a luat-o de la recepție în timp ce Tatania îi distragea atenția.

Una dintre sticlele de vin, care au fost furate cu ajutorul rucsacului, provenea dintr-o recoltă unică din secolul al XIX-lea și ar fi valorat 350.000 de euro.

Furtul a declanșat o vânătoare internațională a poliției, care s-a încheiat în iulie, când cei doi au fost prinși în timp ce încercau să treacă în Croația.

Potrivit ziarului El País, cei doi ar fi vizitat restaurantul de cel puțin trei ori înainte pentru a se pregăti pentru jaf.

Cuplul a fost obligat să plătească peste 750.000 de euro asiguratorilor drept despăgubiri.
Sentințele nu sunt încă definitive, iar cuplul va avea posibilitatea de a face apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:17 - Peste 100 de oameni au murit și 64 au fost declarați dispăruți, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal
08:50 - Uraganul Helene din SUA e nemilos: Bilanțul a crescut la 63 de morți iar dezastrul e de nedescris: „O mulţime de case au dispărut, piaţa a dispărut. Este o adevărată tragedie şi va fi dificil de reconstruit”
08:32 - Aproape toată România e sub avertizare Cod Galben de ploi și vânt puternic: Zone din Oltenia, Muntenia și Transilvania sunt deja sub Cod Portocaliu
08:18 - Moartea liderului Hezbollah este un „punct de cotitură istoric”, spune Netanyahu, în timp ce Iranul jură să se răzbune
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”