Modelul german al biletului unic de transport, propus la nivelul întregii Uniuni Europene

Modelul german al biletului unic de transport, propus la nivelul întregii Uniuni Europene
facebook/ Volker Wissing

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, propune un bilet de transport la nivel european, similar celui de 49 euro valabil în Germania, care ar urma să fie disponibil în curând, anunță Politico Europe.

”Cred că (perspectiva) europeană este o idee grozavă. Abordez deja acest aspect cu colegii mei”, a declarat Wissing la UdL Digital Talk din  Berlin, întrebat de ce nu abordează transportul public dintr-o perspectivă europeană, după ce a fost introdus acest bilet național în Germania.

Membru al Partidului Liberal-Democrat, oficialul s-a arătat încântat de ”o soluție paneuropeană” în această privință.

Inițiativa va urma parcursul obișnuit, de la statele membre către centru, inspirându-se din cele mai bune practici aplicate deja în cadrul blocului comunitar.

De la 1 Mai, Germania va avea un bilet unic de transport

Biletul unic de transport în valoare de 49 de euro, valabil pe întreg teritoriul Germaniei, va fi introdus începând cu data de 1 mai, ca urmare a deciziei guvernului Scholz din februarie.

Denumit Deutschlandticket, acesta va fi disponibil sub formă de abonament lunar și va fi valabil pentru majoritatea mijloacelor de transport public, cu excepția trenurilor și curselor de autobuze pe distanțe lungi.

”Cred că asta înseamnă modern… Astăzi, avem un sistem care are o logică tributară ofertei, dar nu și nevoilor oamenilor”, a transmis Wissing.

UE urmează exemplul german

”Nu îmi pot imagina decât că următorul pas va fi ca aceste bilete să fie recunoscute reciproc”, a spus Wissing.

O decizie referirtoare la simplificarea documentelor cu caracter personal a fost luată de Comisia Europeană prin propunerea de a introduce un permis de conducere digital valabil în întreaga Uniune Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`