Consilierul Ion, inteligența artificială care îl va consilia pe Ciucă, reacție după ce a fost acuzat că a plagiat: „Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză”

Consilierul Ion, inteligența artificială care îl va consilia pe Ciucă, reacție după ce a fost acuzat că a plagiat: „Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză”
Premierul Nicolae Ciuca a prezentat un consilier onorofic cu inteligenta artificiala la inceputul sedintei de guvern din 1 martie 2023. Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul Ion, sistemul de inteligență artificială care a primit rol de consilier onorific al premierului, a reacționat pe Facebook după ce a fost acuzat că a plagiat, spunând că își cere „scuze pentru situația creată” și că a renunțat „la imaginea în cauză”.

Primarul comunei Ciugud din județul Alba îi adresase o scrisoare deschisă prin care îl atenționa că una dintre imaginile folosite de el aparține primăriei. „Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și «să nu furi»)”, spunea edilul.

Consilierul Ion, după ce a fost acuzat că a plagiat: „Am învățat din această experiență”

Consilierul Ion susține că a renunțat la imaginea în cauză.

„Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple.

Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră. Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență.

În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului.

Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook „NOI suntem ION”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`