Ce alimente este bine să le eviți în Postul Paștelui / Recomandări primite de la specialiști

Ce alimente este bine să le eviți în Postul Paștelui / Recomandări primite de la specialiști
Sursa Foto: Freepik/ gpointstudio

Credincioșii din întreaga țară au intrat în Postul Paștelui, perioadă de 7 săptămâni în care nu trebuie însă să se neglijeze, ci, dimpotrivă, să fie mai atenți ca oricând la ce alimente consumă, pentru a avea mese echilibrate.

Nu puțini sunt cei care fac greșeli în această perioadă, consumând unele produse în exces, doar pentru că lista cu preparate de post este limitată.

Renunțând vreme de aproape două luni la alimentele de origine animală, credincioșii ajung să consume alimente care le pun în pericol sănătatea, ajungând la finalul postului să aibă mai multe carențe în organism.

48 de zile de post pot repreznta o adevărată provocare pentru enoriași, care trebuie să fie atenți să aibă meniuri echilibrate și hrănitoare, bogate în vitamine și minerale.

Ce alimente ar trebui evitate în Postul Paștelui

Mulți credincioși fac greșeli în Postul Paștelui, consumând alimente care reprezintă adevărate bombe calorice.

Potrivit antena3.ro, există câteva alimente care ar trebui evitate în timpul postului, printre acestea numărându-se pateul vegetal sau margarina.

Pateul vegetal este unul dintre alimentele des întâlnite în frigiderul oamenilor care țin post, însă este bine de știut că acesta este bogat în E-uri, gluten, sare în exces sau amidon, scrie doc.ro

Pe lângă pateu sau margarină, soia este un alt aliment ce ar trebui evitat, fiind un produs cu impact neagativ asupra organismului. Consumul exagerat de soia poate duce la apariția unor modificări hormonale.

Margarina ar trebui și ea evitată în cele aproximativ 50 de zile de post, fiind un aliment cu multe grăsimi trans, acele grăsimi care favorizează depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`